Lehet tőle valami komolyabb baja, vagy ugyanakkora így a megbetegedés esélye, mintha ki sem szedtem volna belőle a kullancsot?
Ma találtam a kutyusomban egy kullancsot, és mikor ki akartam szedni belőle csipesszel, akkor véletlenül megnyomtam a kullancs potrohát, és (bocsánat a kifejezésért) kifolytak a belsőségei, szóval... Azt mondják, hogy ha kullancs van a testben, akkor nem szabad nyomogatni, mert akkor bocsátja ki a gyomortartalmát és így fertőz. Azzal, hogy összenyomtam a kullancsot, amíg a kutyusomban volt, nagyobb kárt okoztam? :(
Tudom, milyen betegségeket terjesztenek a kullancsok, főleg a babézia nagyon gyakori, és hogyha bármilyen tünetet tapasztalunk, azonnal rohanunk vele orvoshoz... Csak tudni szeretném, hogy így mennyivel nagyobb annak az esélye, hogy az esetleg fertőzött kullancstól elkapott valamit, mintha csak úgy benne hagytuk volna?
Normális válaszokat írjatok, kérlek. :(
HMMM:D
Kis kutakodás után magam is rájöttem, hogy a skatulya oldalán van a foszfor:D
Ez csak azért vicces mert, nem rég találtam egy oldalt ahol, pont erről írtak, és ott írták, hogy van rajta. Azért is mertem bátorkodva leírni az olvasottakat:)
Na akkor, a következő ötletem az, hogy
1: nem a nedves foszforra jön ki a kullancs és akkor, az előbbi leírt technikával próbáld.
2: ha, igen akkor, a skatulya oldalából tépj ki egy kis részt és azzal körözz mellette
3: nedvesítsd be a gyufa szál végét, húzd meg egy párszor a skatulya oldalán és úgy próbáld a körözést
Na ez már biztosan beválik :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!