Van itt olyan, aki csak konzervvel etet?
Konzervvel etetők tapasztalataira vagyok kíváncsi! Szereti-e a kutya? Jól lakik tőle, mennyire éhes mikor etetésre kerül sor? Jó kondiban van-e? Egészséges, nem gyenge?
Azért szeretném csak a konzervesek véleményét hallani, mert tudom, hogy vannak, akik a szárazra esküsznek, van akik a konzervre, megint mások a külön főzésre, és ezek a csoportok nagyjából elvakultan védik a saját álláspontjukat, én meg csak kíváncsi vagyok, hogy akinek bejött, mit tapasztalt.
Mi az előző kutyánkat évekig konzervvel etettük. Abból neki 2,5 kiló kellett, hogy jól lakjon, tápot nem mértem, hogy mennyi, de nyilván tápból jóval kevesebb. Legkevesebbet a jó minőségű, drága tápjából ette, amit a kezdőd vesebetegség miatt kapott.
Én azt mondanám, hogy furcsa, hogy a mi kutyánk ugyanúgy lakik jól sokkal kevesebb szárazzal, mint majdnem 3-4szer annyi konzervvel.
Most a kicsit csak szárazzal etetjük, beáztatva, és jó minőségű kölyöktápról van szó.
Őszintén szólva azért etetnek a legtöbben szárazzal, mert nehéz jó minőségű konzervet kapni, és ha van is ilyen, z valószínűleg drágább, mint a jó minőségű száraztáp.
Csatlakoznék az előttem szólókhoz.Sok kutyát láttam már,akik csak konzerven voltak tartva.Borzalmas volt a foguk állapota.Mit ne mondjak,a kutya fogászat is van olyan árban,mint az emberi...
Valamint az ára is a minőségi konzerveknek felér a csirkehúséval.Vagy egy jó tápéval.
Én jelenleg úgy etetek,hogy a napi 2x étkezésből egyik csak száraz táp.A másik konzerv,vagy heti 3 napon hús.
Mondjuk a kutyámnak extra érzékenyek a fogai sajnos.
A konzerv 90%-a víz! Nincs benne tápanyag, ami felszívódjon! Így aztán oda jut a kutya szép lassan (annyira nem is lassan), mint amiket mások írtak.
Sok kutya szereti a konzervet, de nem lakik jól tőle. Keverd száraztáppal vagy házikoszttal, de önmagában kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!