Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van itt olyan, aki csak...

Van itt olyan, aki csak konzervvel etet?

Figyelt kérdés

Konzervvel etetők tapasztalataira vagyok kíváncsi! Szereti-e a kutya? Jól lakik tőle, mennyire éhes mikor etetésre kerül sor? Jó kondiban van-e? Egészséges, nem gyenge?

Azért szeretném csak a konzervesek véleményét hallani, mert tudom, hogy vannak, akik a szárazra esküsznek, van akik a konzervre, megint mások a külön főzésre, és ezek a csoportok nagyjából elvakultan védik a saját álláspontjukat, én meg csak kíváncsi vagyok, hogy akinek bejött, mit tapasztalt.

2013. ápr. 28. 19:52
 1/9 anonim ***** válasza:
97%
Ha csak konzervvel eteted a kutyát, a fogai olyan iszonyat fogkövesek lesznek, hogy nem igaz. Ez tuti, hiszen nem lesz, ami koptassa a lepedéket. Az éhségnek meg semmi köze a kaja minőségéhez, az 90%-ban a kutya egyedi jellemzője, hogy mennyire kajás típus.
2013. ápr. 28. 19:57
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Kutyát nem de a macskámat csak konzervel etettem. Na kb az volt az eredmény amit Akumi mondot. Két éves korára tiszta fogkövesek voltak a fogai, a doki meg jól lecseszet hogy ha így folytatom néhény év alatt egy foga sem marad. Az meg csak hab volt a tortán hogy büdös volt a szája. Azóta kap szárazat is. A kutyák meg kapnak szárazat, de szoktam főzni is nekik, meg kapnak velős csontot főzve, fogkő ellen.
2013. ápr. 28. 20:04
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
nekem egy ismerős etette a kisebb testű kölyök kutyáját csak konzervvel és többször össze esett mert leesett a vércukra, volt olyan, hogy az eszméletét is elvesztette pár percre, miután a kutya legyengült és infúzióra szorult, akkor döntött a táp mellett. Plusz nyáron veszélyes konzervvel etetni a nagy meleg, és egy-egy minőségibb konzerv ára felér a száraz táp vagy akár a tiszta csirkehús árával ezért szerintem felesleges, de az is jó amit az előzők írtak
2013. ápr. 28. 20:36
 4/9 anonim ***** válasza:

Mi az előző kutyánkat évekig konzervvel etettük. Abból neki 2,5 kiló kellett, hogy jól lakjon, tápot nem mértem, hogy mennyi, de nyilván tápból jóval kevesebb. Legkevesebbet a jó minőségű, drága tápjából ette, amit a kezdőd vesebetegség miatt kapott.

Én azt mondanám, hogy furcsa, hogy a mi kutyánk ugyanúgy lakik jól sokkal kevesebb szárazzal, mint majdnem 3-4szer annyi konzervvel.

Most a kicsit csak szárazzal etetjük, beáztatva, és jó minőségű kölyöktápról van szó.

Őszintén szólva azért etetnek a legtöbben szárazzal, mert nehéz jó minőségű konzervet kapni, és ha van is ilyen, z valószínűleg drágább, mint a jó minőségű száraztáp.

2013. ápr. 28. 21:03
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakoznék az előttem szólókhoz.Sok kutyát láttam már,akik csak konzerven voltak tartva.Borzalmas volt a foguk állapota.Mit ne mondjak,a kutya fogászat is van olyan árban,mint az emberi...

Valamint az ára is a minőségi konzerveknek felér a csirkehúséval.Vagy egy jó tápéval.

Én jelenleg úgy etetek,hogy a napi 2x étkezésből egyik csak száraz táp.A másik konzerv,vagy heti 3 napon hús.

Mondjuk a kutyámnak extra érzékenyek a fogai sajnos.

2013. ápr. 28. 21:08
 6/9 anonim ***** válasza:
Nagyon ritkán szoktam adni a kutyámnak konzerv kaját. Jól lakni nem tud vele, mert a konzerv 80 százaléka víz. Gusztustalanul is néz ki ráadásul egy 32 kg-s kutyának napi 1,5-2 kg kellene belőle megenni. Inkább száraz táppal etetek, mert attól jól is lakik és beteg sem lesz tőle ráadásul napi 35-40 deka elég neki naponta és még a fogai is szépek
2013. ápr. 28. 22:39
 7/9 Eboktató ***** válasza:
74%

A konzerv 90%-a víz! Nincs benne tápanyag, ami felszívódjon! Így aztán oda jut a kutya szép lassan (annyira nem is lassan), mint amiket mások írtak.

Sok kutya szereti a konzervet, de nem lakik jól tőle. Keverd száraztáppal vagy házikoszttal, de önmagában kevés.

2013. ápr. 28. 23:28
 8/9 anonim válasza:
100%
csak azzal nem a legjobb. enyém is kap konzervet, de mindig keverek bele száraz tápot is, mert igy sokkal laktatóbb. olvasd el a hátulján, 80%-a víz a konzervnek. ezzel nem lakna jól.
2013. ápr. 29. 18:29
 9/9 anonim ***** válasza:
Konzerv egy szemét étel.Kiegészítőnek elmegy na de azzal eteteni.Vegyél inkább neki húst, húsos csontot zöldséggel főzd meg és kész.
2013. máj. 10. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!