Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szaporítónál jártunk. Mit tegyek?

Szaporítónál jártunk. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A helyzet a következő; szombaton párommal vásárolni indultunk a szomszéd városba.Majd felhívta az egyik munkatársa a páromat,hogy ugorjunk be hozzá,mert vannak kiskutyái,nézzük meg őket.(Abban a városban laki)

Tudtam,hogy kutyákkal foglalkozik,mesélte már a párom,de azt nem tudtam,hogy szaporít.

Szóval megérkeztünk,ahogy bementünk az udvarra egy nagyon kistestű griffon jellegű kutyus rohant elénk.Majd a kert végébe vitt minket és egy viszonylag nagy kennelben volt egy állítólag törzskönyves óriás schnauzer illetve egy fekete német juhász jellegű keverék,valamint 5db 5hetes kiskutya.

Nem tudom,hogy a szuka valóban tk-s-e és a fedeztetés is állítólag egy szűrt,tk-s kannal történt.

Viszont a kölyköket 6 hetesen lehet vinni,aki hamarabb akarja,az viheti 5 hetesen is.Én ekkor nem bírtam tovább,muszáj volt beleszólnom,hogy a törvény 8 hetes kort ír elő...erre a párom munkatársa csak megvonta a vállát,hogy a vevők nem akarnak várni addig.Akkor rátértem a szocializáció fontosságára,mire közölte,hogy nem az anyakutya szocializál,hanem majd az emberek.Mondom lol.A kennel az ki volt takarítva,de ennek ellenére rettentő büdös volt.Miután láttam,hogy reménytelen a dolog,mondtam páromnak,hogy menjünk,mert nem akarok balhét.

A párommal a kedves szaporító munkatárs nagyon jóba van.A kutyával rendszeresen jár suliba és agilityznek versenyszerűen,de ez akkor is borzalmas.Minden évben vannak kölykök. 15ezer Ft-ért lehet vinni.1 oltással.

A párom nem akarja,hogy bármit is tegyek/tegyünk (már ha lehet)mert a munkatársa,meg hogy nagyon jóba vannak.

Én megértem a páromat,hogy nem akar balhét,de ez a fazon rengeteg almot hoz le és undorító módon csinálja :S

Mit tegyek?

2013. ápr. 28. 11:51
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ha csak ennyi a "baj", az még istenes.

6 hetes korban még nem akkora katasztrófa elválasztani a kicsiket, hogy állatkínzásnak minősüljön. (Sajnos.) Nehogy félreértsetek, véletlenül sem támogatom.

(Bár vannak kivételes esetek, amikor almon belüli gyilkosság elkerülése végett 8 hetes kora előtt is akár ki kell emelni 1-1 kölyköt.)

(Mellesleg tök mindegy, hogy az anyakutya látszólag foglalkozik-e velük vagy sem (nyugi, foglalkozik, csak max. már nem olyan intenzíven), 6 hetes kor után a "főszerep" a tesóké.

De ha ez a faszi megfelelő méretű kennelben tartja a kutyáit (amit megint csak elítélek...), nem éhezteti, rendesen ellátja őket, az orvosi ellátást is megkapják, akkor nincs rajta fogás.:(

Illetve lehet...

Ha csak 1 oltással adja tovább a kicsiket és chip nélkül, az tudtommal már törvénybe ütközik!

Ha a párod nem akar balhét, csak vedd fel a kapcsolatot az állatvédőrséggel (bár nekem sosem sikerült személyesen őket elérni, ezért ha Te is így jársz, érdemes a Canisprosoknál is próbálkozni), és tegyél név nélküli bejelentést.

Sajnos valami bizonyíték is kellene... legalább fotó (bár az nem nagyon bizonyítja, hogy nincs bennük chip... de az állatorvos igazolhatja, hogy nem kaptak...)

Csak az a baj, hogy most mit tudnak csinálni?...

Elveszik a kölyköket?... Megbírságolják? (tudtommal nem szoktak pénzbüntetést kiszabni)... Elveszik netán a kutyáit - mire föl, ha őket "jól" tartja?...

De még ha el is veszik, na bumm, hazavisz két újabbat és folytatja...

Én hosszútávon erre azt javasolnám, hogy próbáld higgadtan meggyőzni, hogy miért árt ezzel a kutyáknak.

(Nem beszélve arról, hogy a saját szukája életét évekkel rövidíti meg és nagy az emlőrák kockázata is...)

Elmondhatnád neki, hogy hány ilyen kutyus jut gyepire (vagy addig se...)

Nem tudom...:( Az ilyen embereket nagyon nehéz megváltoztatni...

Talán ha azt a vonalat pedzegetnéd, hogy kutyasulizik, agilityzik nem is akármilyen szinten,... nem nézik le a kutyás társai emiatt? Nincs ott aki hathatna rá??

2013. ápr. 28. 18:37
 22/30 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Köszönöm a válaszod,hasznos és elgondolkodtató.Bizonyára nem lenne jobb,ha elvennék a kutyáit,viszont a jelenlegi állapot sem jó.Bizonyítani semmit nem tudok,lakcímet és telefonszámot tudok,és ha kimenne egy szervezet "álcázva" akkor meggyőzödhetnének róla,hogy mi folyik ott.

Legjobb megoldás szerintem a pénzbírság lenne.

Én sajnos nem vagyok vele semmilyen viszonyban,életemben most láttam először.

Akkor ott,higgadtan nem támadó jelleggel próbáltam neki mondani,hogy törvénytelen amit csinál,de nem érdekelte.

Valójában nem értem,miért csinálja ezt,viszonylag jó állása van,amúgy a kutyáit szereti,ez látszik is rajtuk.Sokat foglalkozik velük,kutyaiskola,agility,versenyek.

Nem értem,miért kell elrondítani ezzel a szaporítással.

Mindenesetre egy szervezettel már felvettem a kapcsolatot,kiderül mi sül ki belőle.

2013. ápr. 28. 19:32
 23/30 anonim ***** válasza:
Max pénzbírság lehet de nem hiszem hogy leültetik....és utána még jobban fogja csinálni hidd ek nekem tapasztalat.
2013. ápr. 29. 06:56
 24/30 anonim ***** válasza:
92%

"Az eb, macska és görény kölyköket nyolchetes korukig anyjukkal kell tartani."

A Kormány 115/2012. (VI. 11.) Korm. rendelete

egyes állatvédelmi tárgyú kormányrendeletek módosításáról

6. § (8)

Ezek után nagyon kíváncsi vagyok, mi alapján pontoztak le. :D Csak azért, mert az ide feljáró szaporítóknak ez nem tetszik, még a válasz hasznos... ez nem a facebook, nem like van. :P

2013. ápr. 29. 08:23
 25/30 anonim ***** válasza:
73%
Engem is lepontoztak.A sík hülye paraszt/cigány majmok...
2013. ápr. 29. 14:16
 26/30 anonim ***** válasza:

Hát ha az egyik kutyája állítólag TK-s, akkor azért elég kíváncsi vagyok, mit szólna a tenyésztő, ha megtudná, milyen sorsa lett a szukának...

Amúgy ha simán nem tudja felfogni, hogy amit ő csinál, az nem tenyésztés, el kellene beszélgetnie egy tenyésztővel...

Elvihetnétek egy kutyakiállításra...:p

2013. ápr. 30. 23:34
 27/30 anonim ***** válasza:
52%

tegnap 23:34

Kis naiv :))

Sok tenyésztő még azt sem tudja, kinek adta el a kutyáját. Sőt, nem is tartja olyan eget rengető bajnak, ha egy szuka ellik.

2013. máj. 1. 09:19
 28/30 anonim ***** válasza:
Kell szólni az állat védőknek.Talán ők jutnak valamire.Azóta történt valami?cselekedtetek?
2013. máj. 1. 12:37
 29/30 anonim ***** válasza:
Ugyan mit tudnának tenni az állatvédők? Full tele vannak sokkal problémásabb esetekkel. Ha a tartással nincs gond, csak az elletésért semmit nem tehetnek. Nincs megtiltva törvényben a kutya elletése.
2013. máj. 1. 12:54
 30/30 A kérdező kommentje:

Alapvetően nem az elletés borított ki,hanem hogy akár 5 hetesen is odaadja a kölyköket BÁRKINEK!

Ez már törvénysértés.

Amúgy bejelentettem egy szervezetnél,azt mondták kivizsgálják.Egyelőre nem kaptam még visszajelzést,de tudom hogy nekik is rengeteg bejelentésük van.

2013. máj. 1. 14:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!