Komondor, Puli vagy Rotweiller?
én meg komondoros vagyok :)
Házőrzés: 5-ből 20 :D
nagyon jó házőrző, hangtalanul támad arra aki belép a területére,és nem tépi szét az áldozat, csak lefogja és őrzi (tudok pár ilyen történtet ami meg is történt).
Legyen bármilyen hideg a télen, ő nem fog fázni, a nyárral sincs gonduk, mert a bundája hűti a testét és nagyon jól eltud bújni a meleg elől.Jah és mivel a szemét eltakarja a szőr, ezért lesprayzni se tudják annyira.
Nagyszerű társ is, a gyerekeket imádja, tiszteli a gazdáit, szótfogad, de nem németjuhász engedelmességű- akkor fogad szót ha ő is látja h annak van értelme.Tehát tud önállóan dönteni.Intelligens fajta.
Ráadásul nem eszik annyit, mint egy rottweiler, napi 2 (3dl-es) pohár minőségibb száraztápot eszik meg.
Nyáron van hogy alig eszik.Szivós fajta :)
Rengeteget tudnék mesélni a fajtáról... amúgy okt.10én lesz komondor fesztivál, ha érdekel gyere el, nézd meg élőben a fajtát.Vagy irj privit :)
Attól függ, mire szeretnéd.
A komondor, nagy, robosztus, erőteljes mind fizikailag, mind jellemileg. Nagyon hűséges, megfelelő nevelés mellett csodás társ, de magának való, sokszor önfejű fajta, nem egy border collie alkat, aki minden feladatra kapható.
A puli terelő kutya (munka kutya), eleven, rendkívül hűséges, család szerető, sok történet van, hogy a gazdával a puli is együtt hal.
A roti őrző-védő típusú, jó nevelés mellett embercentrikus, gyerekszerető, családi kutya.
Nagyon nagyon különböző fajták, neked kell eldöntened, mire szeretnéd őket. Mind három fajtáról bőséges info van fenn a neten, olvasgasd, keress fórumokat, így el tudod dönteni, mi áll legközelebb az igényeidhez.
Mind a három fajtának van itt fóruma pl.: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!