Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan zajlik egy kennel...

Hogyan zajlik egy kennel latogatas? Mi tortenik, mennyi ideig tart?

Figyelt kérdés

Hamarosan megyunk meglatogatni a kiskutyamat, 5 hetes. Nem tudom, hogy pontosan hogyan zajlik egy ilyen latogatas.. Inkabb a kutyan van a hangsuly, vagy a tenyesztovel beszelgetunk? Mennyi ideig illik ott lenni?

Annyira szeretnek egy kicsit jatszani, ismerkedni a kutyusommal, de nem tudom, hogy csak egy rovid pofa vizitre keszuljek vagy szabad esetleg hosszabban is ott idozni..?

Rendes tenyesztorol van szo, nem szaporitorol, a kutyust pedig nagyon nagyon sok penzert vasarolom. Ez talan nem mindegy, mert szaporitoknal gondolom nem ritka, hogy gyotsan kiebrudalnak. De igy..?

2013. ápr. 27. 20:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
93%
a kiskölykök az édesanyjuk által ( és születés után is a tejjel jut a szervezetükbe) vannak immunizálva. ezért is nem szükséges azonnal oltani őket. egy jó tenyésztőnek pedig kétlem hogy olyan szukái lennének amelyik nem tud megfelelő kezdetleges védelmet biztosítani a kölykeinek. nah most lehet lepontozni, de én így tudom.
2013. ápr. 27. 22:52
 12/15 anonim ***** válasza:
94%
11-es! Pont most akartam leírni ugyanezt (mot jutott eszembe): egy jó tenyésztő a megfelelő időben immunizálja a szukáit, s így védve lesznek a kölykök is. Nem kell burokban tartani őket, meg lehet fogni őket stb.
2013. ápr. 27. 23:07
 13/15 anonim ***** válasza:

Nálunk is úgy volt, hogy még meg sem voltak a kicsik amikor először átmentem a tenyésztőhöz, megnézni a szülőket, környezetet stb. Akkor azt hittem én tesztelem a tenyésztőt, most már inkább úgy gondolom ez fordítva történt.:) A kicsikkel először 3 hetesen találkoztam, akkor is lehetett őket simogatni persze kézmosás után de azért emelgetni nem mertem volna őket. Utána is kb 2 hetente mentünk nézelődni, bár nálunk 6 hetesen lehetett csak kiválasztani a kölyköt mert addigra már körvonalazódik a jellemük, addig többnyire csak alszanak meg esznek. De addigra már lehetett őket dögönyözni meg minden. Nálunk minden látogatás bőven több volt mint 1 óra, sőt meg is lepődtem amikor mentünk hazafele, hogy mennyi időt ott voltunk de a tenyésztő nem szólt soha egy rossz szót sem, még akkor sem amikor a választásnál vagy 2 órát kínlódtam, hogy melyiket vigyem mert legszívesebben felmarkoltam volna az egész kompániát :)

Szóval mivel ilyen távolságból gondolom legközelebb már haza viszitek a picit, ne hagyd magad és igenis legyél a kutyával, egy rossz választással nagyon megnehezítheted mindkettőtök életét.

2013. ápr. 28. 11:03
 14/15 anonim ***** válasza:

Én két tenyésztőnél volta látogatásba eddig, de nem kutyavásárlás céljából, hanem, mert megismertem őket és jóba lettünk, meg tudják mennyire szeretem a fajtát, és épp a közelben tartózkodtam, igy hozzájuk is elnéztem.

Mindkettő nagyon aranyos volt, az egyiknél nem voltak kicsik, de a felnőtt kutyáit jól megszeretgettem, meg mesélt róluk, behivott kaptam üditőt, történeteket mesélt amiket átélt a kutyáival, meg úgy magáról a fajtáról is, én jól éreztem magam, nem tűnt úgy, hogy zavarnák, legalább 1 órát ott voltam.

A másik tenyésztővel meg tényleg nagyon jóban vagyok, hozzá külön még vonattal kellett menni, nála kölykök is voltak, de nyugodtan szabadott velük játszani meg stb. Itt még ebédet is kaptam, jót beszélgettünk, az állomásra kijött elém autóval meg mikor mentem haza akkor el is vitt. Itt 3-4 órát is ott voltam, és még ennek ellenére mondták is, hogy van még vonatjárat maradhatok.:D Itt is jót kutyáztam meg beszélgettünk mindenről.

Szerintem ne stresszelj ezen előre, úgyis majd a helyzet hozza, hogy mi lesz.:) Én még annyit csináltam, hogy mindkét tenyésztőnek vittem egy kis ajándékot, mivel először találkoztam velük meg minden, meg hát külföldről mentem és vittem egy kis külföldi csokit:D

2013. ápr. 28. 16:17
 15/15 anonim ***** válasza:
Meséld majd el mi történt!
2013. ápr. 29. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!