Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » "A kutya a legértékesebb lény...

"A kutya a legértékesebb lény a Földön". Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 25. 12:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%
Az lehet, hogy reálisan látod a dolgokat, de hogy szűken is, az biztos! Az ökológiai egyensúlyon kívül még ezer része van az életnek, és a kérdező nem szabta meg, hogy mire kiváncsi. Lehet, hogy a kutya nélkül még mindig a kunyhóban élnénk a pusztában és hajkurásznánk a birkákat. Ki tudja. A kutya igenis fontos része a kultúránknak és a fejlődésünknek, és amíg nem volt háziasítva, biztos, hogy fontos része volt az ökológiádnak is. Arról nem is beszélve, hogy a probléma itt az emberrel van. Én nem azon aggódnék, hogy mennyi szemetet csinál egy kutya, hanem pl azon, hogy 7 milliárdnyian vagyunk, már alig bír el a Föld, de az emberek még mindig meglincselik azt aki nem akar gyereket és fel vannak háborodva, ha valaki javasolja, hogy a környezetvédelem része kéne, hogy legyen már a családtervezés is, nem csak szülni a vakvilágba bele amikor túlnépesedés van.
2013. ápr. 25. 13:19
 12/22 anonim ***** válasza:
90%
A kutyára tett kijelentés valószínűleg túlzás, az viszont nem, hogy az ember valószínűleg a legkevésbé fontos élőlény a Földön. Ha az ember eltűnne, akkor nem hogy felborulna, hanem egyenesen helyreállna az ökológiai egyensúly.
2013. ápr. 25. 13:22
 13/22 anonim ***** válasza:
90%

Teljesen egyetértek Diesellel. Aki pedig azt mondja, hogy szűk látókörű, az egyszerűen nem olvasta el azt, amit írt: leírta, hogy ökológiai szempontból nem fontosak a kutyák (sok egyéb gerinces élőlénnyel egyetemben) - ez egy globális nézőpont.

Utána leírta, hogy viszont vannak, akiknek a kutyájuk igenis nagyon értékes - ez egy személyes nézőpont. Még azt is leírta, hogy ez szubjektív. Szóval igen tág látáskört mutatott.

Nekem mondjuk az a véleményem, hogy akinek egy kutya a legértékesebb lény az életében (= nincs párja, gyermeke, anyja-apja, szerelme, nagymamája stb, vagy őket a kutya alá rendeli), az az ember sajnálatra méltó, mint ahogy az a kutya is, akinek nincsen társas kapcsolata más kutyákkal.

2013. ápr. 25. 13:38
 14/22 anonim ***** válasza:
90%
Még annyit tennék hozzá, hogy egy ilyen kérdést objektíven csak ökológiai szempontból lehet vizsgálni, ami alapján egyértelmű, hogy nem a kutya a legértékesebb lény a Földön. A szubjektivitás ezt egy ember egyéni életében megváltoztathatja.
2013. ápr. 25. 13:41
 15/22 anonim ***** válasza:
90%
Annak ellenére, hogy imádom a kutyákat, én is azt mondom, hogy nincs "értékes" meg nem értékes lény a Földön. Aki szereti a természetet, annak minden állat, növény egyformán értékes, ezt nem lehet sorba rakni. Ami él, az maga az élet miatt értékes, nem szabad egy fajt sem kiemelni, az embert, de a kutyát se.
2013. ápr. 25. 14:05
 16/22 anonim ***** válasza:
44%
Régen igen fontosak voltak azaz állatok terelésénél pl bírkák,tehehenek stb
2013. ápr. 25. 15:56
 17/22 zsuzsabazsa ***** válasza:

Én is nagyon szeretem a kutyámat, nekem a legértékesebb.

De, hogy ne a fellegekben járjunk, a Diesel-nek tényleg igaza van.

2013. ápr. 25. 16:13
 18/22 anonim ***** válasza:
Magyarázátok már meg mi afax volt alepontozni való aválaszomba tudom fáj az igazság de akutyák nem azért voltak fontosak az embereknek hogy játszanak velük hanem a nyáj őrzésére terelésére a vadászathoz de nem a játszáshoz és kedvtelésből hogy az embernek kutya kell a kutya is ugyan olyan haszon állat vot még 100 éve is mint aló tehén bárány stb tudom fáj az igazság de ez van ezért volt fontos az embernek akutya mert segítete amunkájában de mamár csak hobbiból tartanak az emberek töbsége nem munkára
2013. ápr. 26. 20:42
 19/22 anonim ***** válasza:
és ha a földi élet körforgását nézzük az összes házi állat nem értékes a föld számára se a kutya se a macska se a ló,juh stb csak a vadon élő álatok az értékesek. Itt egy példa őzike megeszi a növényt kiszarja a magját farkas megeszi őzikét és így egy bizonyos szinten tartja az őzike populációt, és az emberre sincs szüksége a földi élet létezéséhez mi is haszontalanok vagyunk ilyen értelemben.Az már más ha valakinek alelki békét adja akutya neki értékesseb mindennél de ha a nagy egészet nézzük semmi szükség akutyára a földön csak egy ember által tenyésztet állat ami hasztalan nem része az élet körfórgásának :)Jöhetnek apiros pacsik ha ettől jobban érzitek magatokat ez is bizonyítja nekem van igazam
2013. ápr. 26. 20:49
 20/22 zsuzsabazsa ***** válasza:
Adtam neked zöld pacsit, hogy jól érezd magad.:))
2013. ápr. 26. 22:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!