Bolha- és kullancsirtás, mi a jobb?
A cseppek elvesztik hatásukat, ha megfürdetem a kutyát (és ha igen, csak a sampontól, vagy a sima víztől is?)
A nyakörvnek mindig rajta kell lennie, vagy itthon le lehet venni?
Ha rajta kell lennie mindig, és fürdetéshez leveszem és utána vissza, akkor nem csökken a hatása?
Egy spot on csepp kb. 1 hónapig hatékony. És a kérdés az, hogy fürdetésnél elveszti e hatását... Mégis, 1 hónap alatt hányszor fürdeted meg? A sok fürdés nem csak a kullancs- és bolhairtó hatását csökkenti, a szőrzetet és a bőrt is tönkreteszi!
A nyakörv levehető fürdetésnél, de idő kell míg újra kifejti hatását (pont, mint mikor először rakod rá).
Azért akadnak kivételek, mármint a gyakori fürdetés miatt.
Pl. a kutyámnál közel egy évig bőrprobléma miatt folyton valamiben "áztatni", fürdetni, kenegetni kellett a kutyát.
Képzelheted, hogy milyen frászban voltam, azt illetően, hogy hogyan védekezzek a kullancsok ellen. Abban az időben minden egyes séta után végigkurkásztam a kutyát, kézzel, fésűvel és imádkoztam...
Aztán arra gondoltam, hogy megpróbálkozom valami illóolajjal így rátaláltam a Gerániumra ami a természetgyógyászatban többek között élősködők ellen használatos. Pár csöppet tettem a hámjára kb. 3 havonta amikor kimostam.
Hogy aztán ettől nem mászott bele kullancs és semmi egyéb, vagy egyébként is rezisztens a kutyám nem tudom, de mindenesetre használom folyamatosan közel másfél éve és nem kell a kutyámat még "mérgeznem" sem a különféle kullacsírtó készítményekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!