Hogyan szoktassam buszra a kutyát?
Emberektől alapvetően rettegő, másfél éves, "bkv-szűz" kannal kezdtem nemrég a buszozást, szóval mi nyilván nagyon apró lépésekben haladtunk, de hátha hasznos lesz:
Végállomáson kezdtünk, először csak leültünk és néztük kicsit a jövő-menő buszokat (közben ment a falat, ha jól reagált). Amikor láttam a kutyán, hogy lenyugodott, feltettem a szájkosarat, lábnál követés a buszig, majd felszálltam és onnan hívtam.
Fontos, hogy ne felráncigáld a kutyát, hanem magától jöjjön. Konkrétan a buszon már nem szokott különösebb probléma lenni, beülteted magad "alá", vagy magad mögé állítod. Ülőhelyet nyilván úgy keress, hogy a kutya se zavarhasson senkit, én a lábam közé szoktam ültetni. Neked kell tudnod, hogy mennyire bírja a kutya gyomra az utazást, ha nem próbáltátok még, én nem erőltetném a falatot - legalábbis menet közben.
Hát nekünk nagyon hirtelen jött ez a buszos téma. Sürgősen kellett utaznom, a kutyát nem tudtam kire bízni. Még indulás előtt rohantunk el szájkosarat venni, életében nem volt még rajta, buszt se látott közelről. Hát izgultam rendesen, hogy mi lesz :D Mire odaértünk a megállóba, megszokta a szájkosarat is és úgy lépett fel a buszra mintha mindennap azzal utaznánk :) Annyi problémánk volt, hogy nagyon szeretett volna az ülésen utazni :D De megértette, hogy nem lehet és lefeküdt a lábamhoz, akkor meg az volt a baj, hogy a feje átlógott a mögöttem ülőkhöz ők meg egész úton felhúzott lábbal tiszta stresszben voltak :D Nem tudtam mit csinálni, bocsánatot kértem, mondtam, hogy nem fér el máshogy, de nem kell félni tőle. Válasz: Hát biztos nem véletlenül van rajta szájkosár és ők akkor is félnek tőle...Tényleg nem véletlenül volt rajta, csak egyetlen apró dolog miatt, mert másképp nem szállhattunk volna fel...Egyébként végig aludta az utat és nem igazán izgatta, hogy kik mászkálnak, nyílik-e az ajtó, kanyarodunk stb.
Lehet, hogy neked sem kellene izgulni miatta, ha te ideges vagy a kutya megérzi,átveszi és akkor tényleg nem lesz zökkenő mentes az utazás. Érezze azt, hogy nyugodt vagy és neki sincs oka stresszelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!