Kiegészítenétek nekem a következő mondatot? (Lent)
Jó lett volna, ha első kutyásként tudom, hogy...
Egy weboldalt készítek összegyűjtve azokat az infókat, amiket az embernek tudni érdemes, mielőtt az első kutya a házhoz kerül. Mik tehát azok a dolgok, amiket jó lett volna tudni? Nyilván az alapvető témakörökön (ivartalanítás, örökbefogadás, tenyésző/szaporító, szobatisztaság, suli, stb.) kívül.
...hogy ilyen hűséges, megbízható, szeretettel teli társam lesz, mert akkor már korábban is elkezdtem volna a kutyázást. :)
Bocsi, jobb nem jutott eszembe.
a roti nem nekem való
viccelek pincsim van:D
...tudom,hogy...hogy is működik a falkavezérség,és a felelős állattartás,akkor talán nem vettem volna magamhoz,két staffot,ráadásul szaporítótól az egyiket.
Bár a dolog másik oldalát nézve,ez indított el bennem valamit,aminek most a hivatásomat köszönhetem.Azóta rengeteget tanultam és fejlődtem.A kutyákkal (lekopogom) minden rendben.Együtt tanultuk meg a kutyás élet következetes rendszerét.
Összességében elégedett vagyok magammal és velük is;mondjuk ha mindezeket 14-15 évesen is tudom,akkor pár bunyót megelőzhettem volna.Igaz,maradandó sérülés soha nem lett belőle senkinél.
az egész életemet megváltoztatja . Hogy ez a változás ,jó-e vagy rossz ?? az attól függ,hogy én a gazdi ,hogyan nevelem !
mi a fene az a szocializáció, meg felelős állatártás, meg következetesség ?? egyszóval ?? : kicsit felnőtté kell válni :)
- fajtatiszta kutya vásárlásakor alaposan utána kell járni egy jó tenyésztőnek!
- ha nincs különösebb célom a kutyával, csak annyi hogy "legyen" akkor a menhelyeken kell tájékozódni!
Ez az, ami részemről fontos lenne, ha újra kutyáznék, de hál' istennek minden mást szépen, lassan megtanultam és azóta is folyton tanulok!:)
... az étellel nem elkényeztetni kell, hanem táplálni. Következetesen betartani az etetési időt, nem adni nasit napközben...
A legelső kutyámat "elrontottam", mert ha kicsit nyüszített rögtön adtam neki valamit, aztán kunyerálós lett. Később meg diétáztatni is kellett, most már tudom mit és hogyan kell. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!