Szeparációsan szorongó kutyámat hogy tegyem helyre?
ne várd el,hogy felnőtt kutyaként viselkedjen :)
az elvárások miatt nagy a stressz rajtad is ,meg a kutyán is :)
a nyugalom forrása te magad vagy !!
nyugodt gazdi= nyugodt kutya EZ TÉNY !!
a simogatás ezekben a szituációkban egyértelműen : megerősíti a félelmét, megerősíti ,hogy idegesebb legyen !
a rossz időben adott szeretet elrontja a kutyát !!
keress rá a szeparációs stressz megoldásokra ,
----PL: a jan fennel : tanuljunk meg kutyául ,című könyvben ( amit ingyen letölthetsz a netről,így még meg sem kell venned!) szóval, ebben a könyvben tökéletesen le van irva ,hogy mit hogyan ,és mikor tegyél :)
MEG KELL TANULNOD, HOGY LASSAN APRÓ LÉPÉSENKÉNT ,NEVELD ,MERT ÍGY MŰKÖDIK JÓL KÉSŐBB A KUTYÁD.
( behívás :) ez szokott úgy működni,hogy " nem hallgat rám :)".szóval ez egy lassú és trükkös tanulási folyamat :)
valószínűleg hiába irnám ,hogy legyél KÖZÖMBÖS ,és legyél KÖVETKEZETES . nem értenéd .
olvass ,és ,ha lehet menj el egy kutyasuliba !
A TÜRELEM , JÓ KUTYÁT TEREMT !!!!!!!!!!!!!!!!
Ha nyüszít ne ronts be a lakásba, és föleg ne dobálj semmit!
Ha azt hallod hogy nyüszög várj még egy percet, vegyél egy nagy levegőt és NYUGODTAN lépj be a lakásba. Ne szólj hozzá, ne néz rá, menj el mellete mintha ott sem lenne. Tudom hogy ez hirtelen durva, de sok mindent megold. Egyáltalán ne foglakozz vele amíg pattog figyelmet követel. Ha megnyugodott hìvd magadhozz simogasd meg mert NYUGODT. Majd néhány perc múlva rá se nézve a kutyára ismét hagyd el a lakást, és mindent ismételj elörről. Hidd el megszokja, csak türelem.
Olvasd el a két Jan Fennel könyvet, nagyon sokat segít hidd el.
"valószínűleg hiába írnám ,hogy legyél KÖZÖMBÖS ,és legyél KÖVETKEZETES . nem értenéd . "
De érteném, szinte az összes oldalt átolvastam már a kutyanevelésről és néztem filmeket is...Mindent értek amit mondotok, és tudom is, alkalmazom is. Csak jó trükkökre lennék kíváncsi ami jól beválik, de már mondtak is, szóval azt kipróbálom. Az a baj hogy érteni és alkalmazni nem ugyanaz! Tényleg szinte már nem tudok újat olvasni a falkavezérségről, viszont arra lettem volna kíváncsi hogy érem el a nyugalmát, van e valami gyakorlat erre, de akkor csak a türelem és az idő a megoldás..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!