Jövő nyáron/ősszel lesz kutyusom, mit csináljak hogy hamarabb elteljen ez az idő?
Akkor költözöm el a szüleimtől saját lakásba, addig nem engedik meg a kutyát. Mitóta az eszemet tudom vágyom egy kutyusra, nagyon szeretem őket.
Ma voltam 1 plázában és ott van egy állatkereskedés és benéztem. Nagyon aranyos kutyusok voltak, de olyan szomorúnak tűntek. Sírva jöttem ki onnan, azóta szinte folyamatosan sírok. :(
Persze, nem onnan fogok venni. A legjobb barátnőmnek lesznek addigra kutyusai és közülük kapok egyet. Így a biztos. És akkor legalább a babám mindig találkozhat az anyukájával. :)
Az állatkereskedésbe csak benéztem, annyira aranyosak voltak!!! :)
Az kb 10 hónap :)
Milyen fajta kutyusod lesz? Informálódhatnál a fajtáról, a várható tulajdonságokról. Vegyél néhány könyvet, ami a kutyákról, és a nevelésükről szól. Menj el egy menhelyre, kérd, hogy hadd segíts be ingyen, pl a kutyusok ellátásánál, csak hogy lásd, "hogy működnek" :). Bartkozz neten kutyagazdikkal, akik elmondják az addigi tapasztalataikat, tenyésztőktől is érdeklődhetsz az adott fajtáról. Keress a kutyusodnak nevet. Elgondolkoztál már hol fogod tartani a kutyát? Lakásban, esetleg kertesházban. Ha az utóbbi, akkor kutyaház is kell, ami nem olcsó mulatság. A kutya nagy felelősség, sétálni kell vinni, orvoshoz, etetni kell, foglalkozni kell vele, de ezt gondolom te is tudod. :D De készülj fel, hogy jó gazdi légy, nehogy a kutyád egy menhelyen végezze! Sok szerencsét, nem olyan hosszú ez az idő, hamar eltelik, meglátod :)
Nekem van egy kutyás könyvem,és imádom az állatokat ^^..segíthetek is,ha szeretnéd ^^..mármint neten keresztül :D
Amúgy hogy gyorsabban teljen: NE gondolj a kutyára..mindig csinálj valamit,amivel szórakoztatóbb az idő,és nem figyelsz semmire,hogy jaj,mikor lesz már meg a kiskutya =)...meg addig is tervezgetheted,hogy hogy legyenek neki a cuccai,stb. ^^..
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Második:
Bolognese lesz:) A menhely jó ötlet, addig is kutyák közelében lehetnék...
Nevet még nem szeretnék választani, van egy ami nagyon tetszik, de majd csak akkor döntök, amikor látom a kutyust. Két szobás lakásban fogom tartani, csak a miénk lesz a lakás. Lesz neki külön helye, de majd ő eldönti, hogy a nappaliban vagy velem a hálóban szeretne-e aludni. Majd nyár fele nézek egy kutyasulit és beiratkozom. :)
20:19:
Köszi szépen, majd lehet felveszem veled a kapcsolatot... :) Próbálok nem rá gondoloni... ha eddig kibírtam, akkor még 1 év az semmi. :)
23:34:
Miért nem ajánlod hogy a barátnőmnek legyenek kiskutyái? Nem a pénz miatt nem veszek kutyust, hanem mert így biztos helyről lenne... Ő is csak ismerősöknek fogja adni, idegennek sosem adná a kiskutyákat.
Oké, veszek könyveket és olvasgatom őket.. Nagyon jó gazdi szeretnék lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!