Egyetértek azzal, hogy ebből márkásat kell venni! Láttam én már lidl-ben meg Aldiban kapható akciósat, na az olyan is... A flexi maga a márkanév, olyat kell venni állatfelszerelési boltban. A szalagos amúgy picit drágább, mint a zsinóros. És mindig olyan veszek, ami az ajánlott súlyhatár felett jó egy picit, szóval ha S méretűt ajánlanak, inkább M-eset, és így tovább.
2013. ápr. 23. 08:08
12/20 anonim válasza:
A flexit azért szidják, mert megtanítja a kutyát húzni, mert erőt kell kifejtenie, hogy kihúzza a szalagot a tokból, plusz túl nagy szabadságot ad, és mégsem(A kutya nem tud futni flexiben, kivéve ha a gazdi is fut vele, annyira arra se jó, hogy más kutyákkal játszon, mert beakad). Szerintem kiskutyáknak(kis méretű) tök jó, akinek meg olyan fegyelmezett a kutyája, hogy szépen sétál mellette, és visszajön, annak minek flexi. Nekem nincsen vele bajom, de mi nem használjuk, pedig van.
2013. ápr. 23. 09:21
13/20 anonim válasza:
Az már másik kérdés lenne, hogy jó-e a flexi vagy sem. Tök felesleges belemenni, mert senki se tudja meggyőzni a másikat. Én külföldön élek, és itt 10 kutyából 9-nek flexije van. Menhelyen is dolgozom, és még ott is flexit használunk a kutyák felénél! Szóval nem olyan rossz az. Mondjuk Budapest belvárosában a két méter széles járdán én is sima 1m-es pórázt használok, de arra szerencsére ritkán járok. Én két kutyával sétálok, és nagyon nagy segítség, hogy a flexi sosem lóg be, hanem mindig feszes, a sima pórázakkal mindig baj van, mert azt egy kézzel nem lehet kezelni, ahhoz két kéz kell.
2013. ápr. 23. 10:33
14/20 Szilvi & Argos válasza:
Nekem a drága igaz flexi 8 méteres zsinóros pórázomat ismerősöm 25 kg-os kutyája rontotta el: megrántotta a pórázt, a rugó eltört és nem húzta vissza onnantól kezdve a zsinórt! Pedig 40 kg-ik volt jó a póráz...
Vettem egy 8 méteres gagyi zsinóros pórázt, ilyen penny-s/lidl-s verzió. Kutyámmal inkább ezt használtuk néha, mert a 8 méteres szalagosat sokkal nehezebben lehet kihúzni...és a laza pórázos séta elvárásával nem mert kezdeményezni, és a gagyival sokkal bátrabban ment dolgára. De múltkor úttestnél nem akart megállni, reflexből megrántottam a pórázt...ebben is tört a rugó :D Úgyhogy immár ez is használhatatlan...a drága 8 méteres szalagost ki sem adom a kezeim közül...
2013. ápr. 23. 12:31
15/20 anonim válasza:
Hát nem tudom, mekkorát ugranak azok a kutyák, én 6 éve használok flexit két kutyánál, és egyik se romlott el.
2013. ápr. 23. 14:30
16/20 anonim válasza:
[link] itt azt írják nem az, de utána nézek, hogy van-e valahol szabályozva a dolog. Emlékeim szerint nincs.
2013. ápr. 23. 15:43
17/20 anonim válasza:
jaj, bocs nem ide! egy másik kérdéshez akartam:D
2013. ápr. 23. 15:50
18/20 anonim válasza:
Egyébként ezt is úgy kell használni hogy ha húz a kutya akkor csak félig kell rányomni a gombot hogy akadjanak a fogaskerekek (ami azoknak ugyan nem tesz jót), evvel csillapítani a húzóerőt + a kattogó hang felfigyel a kutya, összekötni ezt a hangot egy tiltással és előbb utóbb a kutya tudja hogyha kattog a póráz akkor álljon meg. A fogaskerekek sokkal később mennek tönkre így, mintha bikából rávezetik a húzóerőt a szerkezetre hirtelen egyszerre.
Sőt még úgyis lehet csillapítani hogy mondjuk lefele nézzen a markolat (ne a kutya felé, ügye amikor húz a kutya akkor felé tartjuk a markolatotok is, mert éppen kirántaná a kezünkből), és olyankor a szalag ahhoz a műanyag részhez súrlódik ahol kijön (szalag nem fog kopni ettől, míg a zsinórosnak nem feltétlen jó), és így átvezeti a húzóerőt arra a külső borításra (illetve a szalag fog súrlódni), és nem egyből a szerkezet belsejét tépi meg a húzóerő mint amikor a rés egyből a kutyára nézne (ilyenkor robban szét az egész).
Én így már sok éve sétáltatok 40+ kilós kutyát.
2013. ápr. 23. 21:30
19/20 anonim válasza:
Mondjuk én évente újat veszek. Nem azért, mert elromlik, hanem szeretek új cuccokat venni a kutyámnak :) nyakörvet is mindig újat kapnak karácsonyra ;)
2013. ápr. 24. 08:59
20/20 anonim válasza:
menhelyen önkénteskedek ott mindig szalagosat használtam aztán egy időben zsinórosat. számomra mindkettő ugyanolyan jó volt. a saját kutyámnak egyenlőre szalagosa van de újat fogok venni neki, ami zsinóros lesz mert a szalagosat sokszor nem tudom behúzni mert beragad. ha jól van nevelve a kutyád nem fog húzni illetve a flexin is ugyanúgy lábhoz hívhatod nem kell ahhoz egyszerű 1 m-es póráz...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!