Foxterrier kutyákról mondanátok pár szót? Ki az akinek van?
arra lennék kíváncsi,hogy "rossz" kutya-e,mármint,hogy mennyire kapar,tapossa ki a virágokat a kertben,elszökik-e?
akinek van,írjon már róla,hogyan nevelte meg stb
szia!
nekem keverék foxim, van, de a természete olyan, mint a fajtiszta foxiknak, úgyhogy egy keveset én is tudok róluk.
ilyen értelemben elég "rossz" kutya, de nagyon értelmes. pl. nálunk a virágokat mindig békén hagyta, pedig sosem neveltük rá, hogy ott nem kaparhat. csak a saját helyén kapar. oda kell szokatni a helyéhez, oda tedd az ólját, ahol nyugodtan kaparhat, és tanítsd meg neki, hogy az ott az ő helye. máshol csak akkor ás, ha patkányt talál, de annak még örülünk is, mert megfogja.
soha nem szökött még el. sőt, amikor mi visszük állatorvoshoz, akkor is menne vissza, látszik, hogy nem érzi jól magát az udvaron kívül.
viszont volt egy másik foxi keverék kutyánk is már, aki mindig kimászott a kerítésen. de ő sem szökésből, hanem mert ha elmentünk valahova, akkor jött utánunk, hogy megvédhessen. egyszer pl. anyu elment a virágboltba, és amíg anyu bent volt, addig se ki se be nem engedett a boltba senkit :D
az igaz, hogy nagyon izgágák. az a jó, hogy nálunk jó nagy udvar van, ahol kifutkoshatja magát kedvére. te is biztosítsd neki, hogy eleget mozoghasson, akkor levezeti az energiáját.
nagyon aranyos okos hűséges kutyák, szerintem biztosan nagyon meg fogod szeretni, ha lesz egy foxid :)
mondjuk nekem minden kutya tetszik :)
Apámnak van egy alig egy éves foxija.
Kisregényt tudnék róla írni...
Nos... irtózatosan mozgékony kutya, 20 km-t is képes lefutni. Imád elszökni, éppen ezért, ha apám nincs otthon, akkor be van zárva a szobájába, egyébként látja az ablakból. A közelmúltban a fülét is megtépte az egyik kutya, mikor elszökött... kaparás nem nagyon van.
Elég nehéz nevelni, főleg, hogy egy éves, és idén januárban került hozzánk.
Egyébként nagyon értelmes kutya, de elképesztően önfejű és makacs - megérti a feladatot, de alig hajlandó végrehajtani.
Ha kell még valami, írj. :D
Amúgy hozzáteszem, a miénk kan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!