Egy kutyát, hogyan lehet legjobban kizökkenteni egy feszült állapotból?
Van egy két éves havanese kutyánk,minden kutyához oda engedtük amikor kicsi volt,de 8 hónapos kora körül elkezdett morogni és ugatni a kutyákra,nem tudjuk miért..szinte az egyik napról a másikra teljesen antiszoc lett,mostanra már oda fajult a dolog,hogy nem bírjuk kizökkenteni ha meglát egy kutyát feszülten nézi vagy lapul le és nem tudjuk kizökkenteni,hiába rántunk a pórázon,bökkjük oldalba vagy szólunk rá nem hatásos..
mintha bekapcsoltak volna egy gombot..
mit próbáljunk még ki ami hatásos lehet?
nem hatásos már próbáltuk..
egyszer morogtam rá akkor meghunyászkodott és csöndbe maradt,de az emberek hülyének néztek és ezt nem szeretném..
ha macska van vagy kertes házaknál megyünk el akkor jó a morgás,mert mást nem hallja :D
Hát először is meg kéne tudni, hogy ezt miért csinálja, és azt helyretenni, nem csak magát a viselkedést. Ehhez meg jó lenne szakember, aki megnézi és megmondja, hogy félelemből, bizonytalanságból, dominanciából támad, vagy titeket véd, vagy mégis mi a gáz vele.
Kizökkentésre amúgy javasolnék egy literes flakont, benne 3-4 kaviccsal. Leejtedd mellé, fix, hogy kizökken.
tudom,hogy kutyasuliba kéne vinni,de tesóm nem hajlandó,pedig az ő kutyája.
én meg nem fogom az ő kutyáját ide-oda hurcibálni,mert a saját kutyámmal kell foglalkoznom..
beszélek még vele,hogy ez így nem mehet tovább csak mindig azt mondja,hogy neki nincs ideje kutyasuliba vinni.. amikor szombatonként 1 óráról lenne szó,az nem sok..
gondoltam vmi jó trükk amitől kizökkene és nem örjöngve menne el egy kutya mellett már jobb lenne a helyzet..
az én kutyámnak elég egy póráz rántás és nem csinálja a fesztivált,de tesóm kutyája nagyon durván bele éli magát :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!