Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tudtok olyan kutyafajtát...

Tudtok olyan kutyafajtát ajánlani, mint pk labrador, golden, vagy berni, de házőrzésre is jó?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 21. 16:10
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Kössz mindenkinek, még gondolkodom rajta. Azt hiszem az említett 3 fajta közül fogok mégiscsak választani. Vagyis inkább kettő, mert a golden-labrador közül a labradort választanám a szőrzetápolás könnyebbsége miatt. Viszont a berni nagyon tetszik, az ugatása sem zavaró így videókról, sőt tetszik is, nem úgy mint sok kis vékony hangú kutyáé :) Csak ő meg úgy olvastam nem nagyon bírja a nyári meleget...
2013. ápr. 24. 16:20
 12/16 anonim ***** válasza:
A nagy kutyaenciklopédia című könyv szerint a berni pásztorkutya igenis jó házőrző, ugyanakkor imádja a gyerekeket, akárcsak a labrador, vagy a golden. Amit még tudnék javasolni, az a leonbergi, annak ellenére, hogy tekintélyt parancsoló kinézete van, ugyanaz a kategória, mint a fent említett 3 fajta. Nekünk egy rottweiler- groenendeal keverékünk van. Kinézetre olyan, mint egy túlméretezett labrador. Bújos mint egy macska, a környéken mégis félnek tőle.
2013. ápr. 29. 09:51
 13/16 anonim ***** válasza:

Nekünk rotink van. Rengeteget olvasok neten kutyákról. Van olyan oldal ahol azt írják egy fajtáról, hogy agresszív, másikon hogy családi kedvencnek való. A rotiról is olvastam már sok eltérő dolgot. Én már nem hiszek az ilyenekben. Néhánynak viszont igaza van. Kutyatár.hu-n olvastam, hogy mindent megtesz, hogy gazdája figyelmébe kerüljön. Na ez annyira igaz a miénkre :) Beszélgetünk ketten vagy többen az udvaron. A kutya odajön, leül közénk. Látja hogy nem figyelünk rá. Még közelebb jön, már szinte ráül a lábfejedre :D Ha még akkor sem figyelsz rá, akkor a fejével odabújik a kezedhez, mint egy macska, hogy simogasd :D (tudom, mert van macskám, akivel teljesen jól el van) Ő már a 2. rotink, 3 gyerek mellett. Az első velem együtt nőtt fel. És nagyon szereti ha dicsérik. És ha elég szigorúan bánsz vele, egy kedves, barátságos, szófogadó kutyád lesz, aki nem engedi be a 17 éves "fűnyírótolvajokat" :D A miénk szuka, az előző is az volt, és barátságosak. Én is simogatom sokszor. Ha akárki kint van az udvaron, akkor odamegy, követeli a simizést. Viszont szót is fogad. Én 15 vagyok, még is szót fogad nekem, sőt kisebb tesómnak is. Én ajánlom neked a rotit. Van ismerősünk, több is, akinek német jucija van, hát a mi kutyánk barátságosabb. :) Bár a németjuhászok is kedves kutyák. De ne higgy el mindent amit olvasol, mindenhol ellentmondások vannak. Velem sem fog mindenki egyetérteni, de én tapasztalatokat írtam le 2 kutyával. Akik egyébként tökre különböztek, mégis az közös volt bennük, hogy barátságosak, gyerekszeretőek :)

Hát bocs hogy ennyi írtam, de imádom a rotinkat, és meg kellett védenem a fajtát :D :D egyáltalán nem agresszív, lehet hozni gyerek mellé :)

2013. jún. 30. 13:53
 14/16 anonim válasza:
Nekem volt bernim,most goldenem van.A golden imádja az iegeneket,házőrzésre abszolút alkalmatlan.A berni nem bírta elviselni az idegeneket, utálta őket, de megtanítottuk neki, hogyha azt mondtuk barát,akkor az jó ember(pl.ha vendég jött).Ha meleg volt többet fürdettük,de csak annyira volt melege mint a goldinak.
2013. szept. 3. 15:55
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszi a hsz-t. Ennek most nagyon örülök, mert már kezdtem talán lemondani ezekről a fajtákról, mivel most is voltunk pár idegen helyen ahol golden, meg labrador volt és oda tényleg bárki bemehet... :)
2013. szept. 3. 17:43
 16/16 anonim ***** válasza:
Német dog!Nem kell megiedni a termetuktől nagyon szelíd óriások
2014. ápr. 19. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!