Tudtok olyan kutyafajtát ajánlani, mint pk labrador, golden, vagy berni, de házőrzésre is jó?
Nekünk rotink van. Rengeteget olvasok neten kutyákról. Van olyan oldal ahol azt írják egy fajtáról, hogy agresszív, másikon hogy családi kedvencnek való. A rotiról is olvastam már sok eltérő dolgot. Én már nem hiszek az ilyenekben. Néhánynak viszont igaza van. Kutyatár.hu-n olvastam, hogy mindent megtesz, hogy gazdája figyelmébe kerüljön. Na ez annyira igaz a miénkre :) Beszélgetünk ketten vagy többen az udvaron. A kutya odajön, leül közénk. Látja hogy nem figyelünk rá. Még közelebb jön, már szinte ráül a lábfejedre :D Ha még akkor sem figyelsz rá, akkor a fejével odabújik a kezedhez, mint egy macska, hogy simogasd :D (tudom, mert van macskám, akivel teljesen jól el van) Ő már a 2. rotink, 3 gyerek mellett. Az első velem együtt nőtt fel. És nagyon szereti ha dicsérik. És ha elég szigorúan bánsz vele, egy kedves, barátságos, szófogadó kutyád lesz, aki nem engedi be a 17 éves "fűnyírótolvajokat" :D A miénk szuka, az előző is az volt, és barátságosak. Én is simogatom sokszor. Ha akárki kint van az udvaron, akkor odamegy, követeli a simizést. Viszont szót is fogad. Én 15 vagyok, még is szót fogad nekem, sőt kisebb tesómnak is. Én ajánlom neked a rotit. Van ismerősünk, több is, akinek német jucija van, hát a mi kutyánk barátságosabb. :) Bár a németjuhászok is kedves kutyák. De ne higgy el mindent amit olvasol, mindenhol ellentmondások vannak. Velem sem fog mindenki egyetérteni, de én tapasztalatokat írtam le 2 kutyával. Akik egyébként tökre különböztek, mégis az közös volt bennük, hogy barátságosak, gyerekszeretőek :)
Hát bocs hogy ennyi írtam, de imádom a rotinkat, és meg kellett védenem a fajtát :D :D egyáltalán nem agresszív, lehet hozni gyerek mellé :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!