Van egy 4 hónapos yorkim, aki megugatja a kutyákat. Mit csináljak?
Ha megyünk az utcán és jön egy kutya akkor elkezd rá morogni és ugatni. Ha rászólok akkor abbahagyja,de ha újból találkozunk még egy kutyával ugyanezt csinálja. Mit ajánlotok hogyan szoktassam le erről?
Olyat is szokott csinálni,ha jön egy nagyobb kutya akkor elkezd visítani és el akarna szaladni.
Kicsi korában hogyan szoktattad a kutyákhoz?
Sokszor felkapod,ha van valami?
Vannak olyan kutyák,akikkel jóban és,de nagyobbak nála?
Ha megijedt, semmiképp se guggolj le hozzá és nyugtatgasd, mert akkor kvázi megerősíted abban, hogy félnie kell.
Ha rászólsz és abbahagyja, az tök jó, olyankor dicsérd meg szóval. Ha előbb észreveszed a kutyát, mint ő, próbáld meg elterelni a figyelmét (jutalomfalattal, játékkal), s ha így el tudtok menni egy másik kutya mellett normálisan, akkor idővel közömbös lesz a többi kutyára. De ha meghiúsul a figyelemelterelés, akkor már ne kapjon jutalomfalatot.
Könyörgöm, egy 4 hónapos kiskutyáról beszélünk, aki valószínűleg most találkozik először más kutyákkal. Mi az hogy hogy szoktatta kicsi korában?
Szerintem csináld azt, hogy ha idegen kutya jön, akkor guggolj le hozzá, hogy a másik kutya odamenjen hozzátok, de ne a kutyusodat rohanja le. Amíg Te megsimogatod, addig a kutyusod meg tudja szimatolni.
És nagyon tudom ajánlani a kutyaovit is, ott szakemberek segítenek a kutyának abban, hogy hogy ismerkedjen szépen más kutyákkal.
Nekem is yorkim van, 6 éves, és bár jól szocializált, néha azért ő is megijed a nagytestűektől, és olykor ugat is rájuk. Segíts neki, hogy lássa, nincs mitől félnie, dicsérd meg, ha jól reagál az idegen kutyákra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!