Hogyan neveljem meg a kutyámat?
Lehet, hogy pont azzal van a baj, hogy túl sokat van vele foglalkozva. Mégha nevelő céllal is, de érhet az annyit is mint az elkényeztetés. Sajnos ez fajta és természetfüggő is lehet. A natgeon és a spektrumon is szoktak lenni a témával kapcsolatos műsorok, onnan lehet trükköket ellesni.
Esetleg az odahívásos módszerhez ki lehet probálni a jutalomfalat+klikkelő használatát. Ha működik a jutalomfalat idővel elhagyható. Bűntetni viszont nem szabad, az ugysem használna. Sok türelem kell hozzá.
Pontosan melyik "falkavezérségi szabályokat" tartod be?
De most 7 hónapos, kamaszodik, ilyenkor kezdenek éledezni az ösztönei, tesztel titeket. Keményebben kell fogni a kutyát, szigorúbban kell a szabályokat is venni.
Fontos kérdés, hogy hogyan érted, hogy nem megy oda. Sose megy utánatok, vagy először szagol és utána azért követ titeket? Én azt az elvet vallom, hogy a kutyának szüksége van rá, hogy kielégítse az igényeit. Ha pl a kutya nagy szaglászásban van, játszik másik kutyákkal stb és a gazdája szól neki és ugrik az első szóra, mindent abbahagyva az már a kutya megtörését jelenti. És egy kutyát soha se szabad megtörni, mert akkor teljesen el lesz rontva, nem lesz önálló. Sok ilyen kutyást ismerek sajna, akik kutyasuliba járnak, nagyon okos a kutyájuk, de teljesen félénkek, egyszerűen nem mernek játszani. Meg van törve a kutya, ki lett belőle ölve a természetes ösztön. Ez ROSSZ!
Valszeg nagyon rágörcsöltök a dologra, mert ti azt várjátok el egy kutyától, hogy egy szóra mindent hagyjon ott és oda menjen hozzátok. Szerintem nem kell:). Persze én is elvárom, hogy jöjjön utánam és nem futunk össze-vissza a francba. Nálunk az a szabály hogy szaglászhat, de miközben én megyek, jön utánam egy bizonyos sugárban. Felmerül a kérdés, hogy ha nem tudom egy szóra visszahívni, akkor mi van ha másik kutyával találkozik:) Mindegyik kutyás ezt kérdezi tőlem:D. A válasz pedig: Mivel természetesen, rendesen lett nevelve egyedül nem megy oda másik kutyához, mindig megvár és velem együtt megy oda. Ez egy normális kutya viselkedése. Cesar Millan módszerével teljesen normális kutyát lehet nevelni, mindenféle kutyasuli nélkül. Olvasd el a könyveit és hajrá. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!