Lusta és néha szófogadatlan a kutyám. Mit csináljak?
Ahol ennyire nincs idő a kutyára,oda minek kutya?
Baromira unatkozhat szerencsétlen egész nap a kennelben.Semmilyen inger nem éri,ha végre kiszabadul,még jó,hogy nem a labda érdekli.
Le kell fárasztani fizikailag is és agyilag is,és borzasztóan sok időt van egyedül a kennelben.
Ez így nem élet...
Pont olyan,mintha téged börtönbe zárnának és napi 1x fél órára kiengednének :)
De ha nem csináltok vele semmit,akkor mit vársz tőle?
Hogy kiengeded és majd ő magától szaladgál meg játszik?
Sétálni menjetek el,hogy érjék új szagok meg ingerek.
Utána próbálj vele játszani.
Amúgy nagyon felelőtlenek a szüleid,egy kutya nem 3-4 évre szól,hanem 10-11-12 és felette.(Jobb esetben)
Ha majd 7 éves lesz és te 20,egyetemen leszel vagy elköltözöl akkor mi lesz vele?
Sajnos most ez van. Anyukámnak s dolgoznia kell, mert a nevelőapum ahol dolgozott az a hely bezárt, és egy negyed annyit fizető helyen dolgozik most, és úgy kb. annyi pénzünk lenne, hogy éppen éhenhalnánk. Ezért kell dolgoznia neki is, és nem tudom hogy mi lesz akkor vele. A mamámat megkérdeztük, hogy nem tudna e ő vigyázni rá, de azt mondta hogy nem, mert hogy szétszedi a kertet meg hogy már nagy...
Most nem azt kell vesézni hogy sok évre szól a kutya, de sajnos ez van. Amikor hazajön anya és a nevelőapum, akkor ők is kiengedik, de akkor én már rég alszom..
arra értettem hogy nem vagyok erős, hogy nem igazán tudom segédeszköz nélkül a helyére vinni :/
köszi :)
De azt is lehetne vesézni,mert az ilyen felelőtlen felfogás miatt vannak kutyák ezrei sintértelepen,a "szerencsésebbek" meg menhelyen.
Amit te tudsz csinálni a kutyád érdekében az a napi rendszeres séta,és a játék.Azon kívül taníthatod is,hogy agyilag lefáraszd.Valamelyik kutya játékkal,valamelyik kajával inspirálható,ezt neked kell tudni.
Az,hogy szófogadatlan,a nevelés hiányosságára vezethető vissza.Következetes,határozott módon kell bánni a kutyával.Tehát,amit egyszer nem lehet,azt máskor sem lehet.És nem szépen elgügyögünk valamit,hogy nem szabad,hanem határozottan rászólunk,hogy "NEM". De ennek folyamata van...
Olvass sok neveléssel kapcsolatos könyvet,magyarok közül Csányi Vilmos könyveit ajánlanám.De nagyon jó pl. Cesar Millan könyve is.Mind a 2 letölthető internetről,nem muszáj megvenni.Valamint a youtube-on rengeteg magyar Cesar Millan - A csodálatos kutyadoki adás van fent.Szerintem biztos találsz olyan részt,ami illik a problémádra,de mindegyik rész nagyon hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!