Mi lehet a baja a francia bulldogomnak?
most vettem észre, hogy a füle külső fele elkezdett "kopaszodni". Betegség talán? tapasztalat másnál?
nagyon köszönöm
nagyon aggaszt a dolog, remélem van rá gyógymód esetleg házilag is, 4 éves kan amúgy :(
Nálunk ugyanez a baj.Először gombára kezelték,nem történt semmi.Aztán fülatkára és most kezdett javulni.
Ha levedzik a bőr felszíne,akkor valószínű ekcéma,de ha teljesen száraz és repedezett,akkor inkább gomba,vagy fülatka.Jó hír,hogy a gomba és fülatka viszonylag egyszerűen kezelhető.Persze vannak kirívó esetek,de a többségében hamar van eredmény.
Én egy Imaverol nevű oldatot kaptam a fülére,kb 600 Ft volt,de más orvos a mezei Canastent is javasolja.
Mindenképpen orvosnak kell látnia.
igen ilyen az övé is száraz olyan mint amikor én hámlok nyáron csak neki nagyon apró hámlásszerű. amikor bekented neki mikor gyógyult meg? vissza nő neki a szőr? amugy nem vakarja, és nem is zavarja ha simogatom. Olvastam lehet rühes :-S de akkor nem vakarná?
az orvos meg azt mondta ilyenért nem jön át egyik faluból a másikba, kenjem azzal amit mondtál...pff
Hát szép kis orvosod van...De ha tényleg nem jön át,akkor próbáljatok Imaverolt beszerezni,állatpatikában vagy esetleg egy NORMÁLIS dokitól,de ha esélytelen,akkor sztem jó a Canasten is.
Én 2 hete kenem neki,a füle tövén már múlik,és növöget vissza a szőr.
Rüh nem lehet,azt irdatlanul vakarná.Biztosra csak kaparékvétellel lehet menni,az kb. 2500 ft,és rendelőben csinálják,utána tudják pontosan kezelni.De semmit nem árt a kutyának,ha Canestennel bekened és még sem gombás,hanem fülatkás.Fülatkára rácsepegtetős készítményt kaptam (mi se tudtuk az elején,hogy melyik van neki) Fülatkára az Advantage Multi rácsepegtetőt kaptam.
Ne hagyjátok annyiban,mert akár fülgyulladáshoz vezethet a dolog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!