Megbüntethetnek, mert vékony?
Van egy labrador-agár szerű keverék kutyánk. Már kb. 2-3 hónapja az a "hobbija", hogy amikor nem vagyunk otthon, le fel rohangál a kerítésnél, ugat mindent, fűt, fát, kocsikat, levelet, tényleg mindent.
Viszont emiatt nagyon sovány, pedig 6(!!) pohár tápot kap, a neki szánt 3 helyett. Nem férges, orvos szerint nincs semmi baja. Persze van neki játéka, rengeteg, a labdát, meg a plüss nagy macit is csak akkor kapja meg, amikor mi elmegyünk itthonról. Egyébként reggel félórát, este 1-1,5 órát sétáltatjuk, ami legfőképp futkározásból áll.
Tehát, az a lényeg, hogy nem kínozzuk, vagy ilyesmi (Isten ments'), csak annyira vékony, hogy volt már 1-2 kérdés, hogy adunk-e normálisan enni a kutyának. Persze mi ilyenkor tátott szájjal bámulunk, hisz nem olyan rossz minőségű tápot kap (Happy Dog, Dog Chow vagy Ecopet, mikor melyik, de ált. Happy Dog)..
Plusz azért néha kap egy kis nasit, vagy valami rágcsát, jutalomfalatként, vagy kutyacsokit, bár azt keveset, de van, hogy külön neki főzünk/sütünk egy kis csirkeszárnyat, csirkecombot, vagy valamit.
De még sem maradnak meg rajta a kilók..:(
Szóval emiatt megbüntethetnek, vagy csak akkor, ha tényleg nem etetnénk, és látnák, hogy nem törődünk a kutyánkkal?
én is arra szavazok, hogy ne táppal. a mű vackoktól az ember sem hízik, néz ki normálisan. (vagy pont fordítva, az ember hízik tőle...)
én anno a kutyámnak 6 nap adtam főzött kaját, és 1 nap tápot. (spec. nem happy dogot, hanem royal canint....)
a főzött kaja pedig valamilyen hús (amiket te is írtál), farhát, nyak, szárny, stb. volt, és kutyatészta. ezzel el is volt tömve, meg jól is lakott. (és megette a tésztás husit:))
Hasonló árban vannak sokkal jobb tápok, pl. Brit, Josera, Chicopee, stb...
Egy kis zsírosabb farhát is mehetne pluszban a táphoz.
Köszönöm a válaszokat:) Megnyugodtam, a válaszaitoknak köszönhetően.
Ki fogjuk próbálni ezeket a tippeket/tápokat, nem tudtam, hogy nem olyan jó tápok ezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!