Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A 3 hónapos kis kutyám a juti...

A 3 hónapos kis kutyám a juti falatot úgy veszi el, hogy majdnem leharapja a kézfejemet, néha úgy megkap, hogy kicsit vérzik is a kezem! Hogyan tudnám rávenni, hogy szépen vegye el a jutit?

Figyelt kérdés
Nálatok is volt ilyen probléma? Köszönöm a segítséget?
2013. ápr. 16. 20:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az amúgy jól nevelt 6 éves kutyám is ilyen. Annyira haspók, hogy mindig rákapna minden ételre.

Tanítsd meg szépen elvenni, de ne akkor, amikor gyakorolsz vele, hanem legyen olyan alkalom, amikor csak ezt gyakoroljátok.

Lassan közelítsd felé a falatot, ha rá akar ugrani, akkor azonnal húzd vissza a kezed. Közelítsd felé ismét, és mondd, hogy szépen...Ha türelmesen kivár, akkor add oda neki, de akkor is mond, hogy szépen, amikor kiveszi a kezedből.

2013. ápr. 16. 20:24
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Volt ilyen gondunk igen. Amikor a kutya elé tartod a falatot és érzed, látod hogy oda akar kapni, határozottan szólj rá "nem" és ezzel egy ídőben húzd hátrább a kezed. Ezt addig csináld amig azt látod hogy már finomabban nyúl a falatért. Nállunk 10-15 ismétlés után már értette mit akarok. Persze néhány napig ismételtünk, de mostmár alap, soha nem kapnak oda.
2013. ápr. 16. 20:28
 3/12 anonim ***** válasza:
Én szinte egy az egyben úgy csinálom, ahogy az első írja, s nagyon sokat javult rövid idő alatt. :)
2013. ápr. 16. 20:33
 4/12 anonim ***** válasza:
44%
Az alomban meg kellett volna tanulnia az ún. puha fogást, úgy látszik erre nem került sor... Mikor játék közben egyikük erősebben kap bele a másikba, az felnyüszít és odébáll, így megtanulják, hogy az a másiknak fáj. Szerintem tehetsz így Te is, de az előző hozzászólók javaslatai is hasznosak.
2013. ápr. 16. 20:38
 5/12 anonim ***** válasza:
A jutifalat más. Az én kutyám is tudja, hogy nem szabad játék közben sem ráfogni az ember kezére, csak nagyon finoman, mégis durván akarja elvenni a falatot.
2013. ápr. 16. 20:45
 6/12 anonim ***** válasza:
Amit az első leírt az tényleg jó, én is hasonlót mondtam volna. Amit még hozzáfűznék, hogy az is jó lehet, hogyha a jutalmat nem az ujjaid közt tartva adod oda neki, hanem kinyújtott tenyérrel. így nem harapja meg a kezed. Bár, ez úgymond tüneti kezelés, az okot nem szünteti meg, arról le kell szoktatni. Csak fontos, hogy ha gyakorlás közben is megkap, ne veszítsd el a hidegvéred, mert azzal csak rosszabb lehet.
2013. ápr. 16. 21:06
 7/12 anonim ***** válasza:
Hogyan adod oda neki? Én leültetem előtte, az általában megszakítja a nagy lendületet. Vagy csinálhatod, hogy a szemedhez emeled a jutalmat és megpróbálod elérni, hogy a szemedbe nézzen, és úgy adod neki oda, hogy nem a kezedet figyeli. Nem tudom miért, de ez nálam még működik.
2013. ápr. 16. 21:07
 8/12 anonim válasza:
Én a bélpoklos Francia Bulldogomat úgy tanítottam hogy vettem a Pedigree Smack-et és nem egyben kapta meg hanem csak haraphatott belőle falatokat de lényeg amit leírtak hogyha oda akart kapni elrántottam és azt (mondtam"nem" minél rövidebb szót mondjunk azt hamarabb megjegyzi) mindig a Finoman szót ismételve nyújtottam oda a juti falatot és haraphatott belőle ezt 1-2 hétig napi rendszerességgel gyakoroltuk,most 6 éves és simán a keresztfiam kezéből eszik,aki szintén 6 éves és nem kap oda még ha húsdarabot is,ad neki olyan finoman veszi el hogy elképesztő.A Belga Juhászom a számból kicsit kilógatott rántott hús darabot vette el szintén sebészi finomsággal sajnos már meghalt (13 éves volt)de,szintén ugyan ezzel a technikával tanítottam mint a Bulldogot.
2013. ápr. 16. 21:15
 9/12 anonim ***** válasza:

"Hogyan adod oda neki? Én leültetem előtte, az általában megszakítja a nagy lendületet."

Na jó, de ha pl. kutyasulis oktatás van, és ott akarod jutalmazni, akkor nem ültetheted le, miközben tök más a feladat.

Ott is lehet azt csinálni, hogy ha jól végezte a feladatot, akkor előbb szóban dicsérni, és utána nyújtani a jutifalatot, és akkor is mondhatod, hogy "szépen"

2013. ápr. 16. 21:49
 10/12 A kérdező kommentje:
például pórázon vezetést tanuljuk lábnál mellettem , ahogy jön mellettem klikk + juti , nem ültethetem le , amúgy mindig szemembe néz jön és félre tartva van a feje és néz engem
2013. ápr. 16. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!