Van 3 yorki kutyánk. A legidősebben ma reggel furcsa jeleket tapasztaltam. Mi baja lehet? Nagyon aggódunk miatta. Bővebben lent.
Esetleg lehet szorulás a mienk is így görnyedten járkált és kiderült csak szorulása volt és amiatt görbült össze,kapott egy székletindítót és helyre jött.
És még egyszer volt egy olyan,hogy nem tudott a 2 hátsólábára egyáltalán ráállni,mint kiderült,becsípődött az ideg,kapott egy szurit (izomlazítót) és pár nap múlva újra a régi volt.
Mellesleg ezt soha nem értettem,hogy miért kell a gazdikat bizonytalanságban hagyni az állatorvosnak,ahelyett,hogy elmondaná,hogy Ő szerinte mik lehetnek a problémák,mire gondol.
Firestorm!
Azért a gazdik se viszik túlzásba a kérdezést. Nem érdekli milyen gyógyszert kap a kutya, mennyit, az mire jó, stb....
A teraszunkról nyílik a bejárati ajtó ahova egy 5 fokos lépcső vezet fel, azt naponta többször is megjárta, sokszor viccelődtünk is hogy milyen jó kondiba van.
A doki első kérdése az volt, hogy tüzel-e a kutya, mert hogy az is lehet az oka, de kb február környékén tüzelt utoljára. Ő arra gondolt hogy gerincprobléma miatt mehet meggörnyedve. Lehet a szuriktól kicsit bekábult, azért nem bírt a lábain megmaradni, utána el is aludt. Most már jobban is mászkál. Az injekciókat a nyakába kapta. Adtunk most neki egy székletindító kúpot, hogy hátha szorulás is van a dologban. Azóta már próbálgatott egyedül is enni. Jobban néz ki, remélem minden rendben lesz és nem bénulásról van szó.
Na ne már, miért bénulna le attól, hogy kistestű? Maximum az izületei mennek tönkre, ha sokat lépcsőzik, de az sem egyik napról a másikra jelentkezik.
Nekem sokkal inkább valami gyomorproblémára utal, ha begörbíti a hátát. Ha remeg, akkor fájdalmai vannak. Az mondjuk jó jel, hogy étvágya van.
Ha nem javul, akkor én elvinném állatkórházba hasi ultrahangra, vagy ahol nem csak ránéznek, és úgy nyomják bele a gyógyszert. Pláne úgy, hogy semmi konkrétat nem mond, ergo ő sem tudja, hogy mi baja lehet.
Talán érdemes lenne egy átvizsgálásra beáldozni. Nekem 6 éves yorkim van, és 2 évente csináltatok a Lehel úti állatkórházban egy hasi és szív ultrahangot, illetve a vérképét megnézetem. Mondjuk nem olcsó, 20 körül van, de ennyi belefér. Hála Istennek az enyémnek sem volt még semmi komoly baja, szóval ennyit befektetek az egészsége érdekében :)
Majd írj, hogy mi a helyzet a kutyusoddal, kíváncsi vagyok! És nyugi, biztosan nem lesz baja ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!