SOS Szukák közti dominancia harc?
az a baj hogy ő a kutya természetes viselkedését. ezestben a dominciát egyenlőnek véli azzal hogy őt nem szereti a kutya. a kutya nem ember, ezt kellene főképp megértenie, amit úgy látszik a suliban nem tanítottak meg.
fontos megértenie azt is hogy attól mert egy kutya tud ezernyi trükköt attól még nem ő lesz a vezetője. érdekes hogy legalább a cesar videójiból nem értette meg ezt, ugyanis ahogyan mindenki más, ő is rengetegszer hangsúlyozza hogy a kutyának vezető kell, nem pedig olyan aki folyamatosan babusgatja. esetleg kétségbe esik egy két problémánál hogy őt nem szereti a kutya.
sőt, éppen cesar az aki nem egyszer elmondja azt is hogy a szeretet a kutyának csak harmadlagos.
szóval a lényeg az, hogy ez a kutyánál, bár természetes viselkedés mégsem jó ötlet ha elfogadott (tehát tiltani kell) ugyanis ha a boxernél egyszer elszakad a cérna nagyon komoly bajok is lehetnek. nem egy olyan történt már meg hogy az addig nagyon türelmes kutya súlyos sebeket (nagytestű társnál), legrosszab esetben halált (valóban főleg kistestűeknél) okozott az őt hergelő társának.
a dolog pikantériája viszont hogy nem minden esetben mindig a feltűnően viselkedő kutya a hibás, viszont ezt a gép mellől senki nem fogja tudni megmondani. ahhoz látni kell a körülményeket, a testbeszédeket, mi miért történik pontosan, hogyan is élik mindennapjaikat egymás mellett a kutyák stb.. normális esetben a falkasorrend egyszer eldől és nincs tovább vita. az ilyesmi szinte észrevétlen az ember számára. éppen cesar műsoraiban láttam nem egyszer olyan esetet ahol a "balhés" kutya valójában szeretett volna valamit tudatni. emlékszem két német juhászról szóló viedóra ahol a szuka állandóan nekiesett a látszólag nyugodt és "ártatlan" kannak mire kiderült hogy valójában a kan nagyon is nyugtalan típus volt és ezért szerette volna megregulázni a szuka. miután fokozottabban odafigyeltek a kan lelki állapotára a szuka is megnyugodott és nem bántotta többé a kant. (sajnos a viedót nem találom)
"én meg azt gondolom, hogy a kutya az ember után következik, de az, hogy a kutyák egymás között, hogyan alakitják ki a rangsort, az embernek nincs beleszólása. Ez az ő döntésük. "
Ezt baromi rosszul hiszed!
Ilyen "tanácsokkal " inkább ne írogass ide, mert ez elég kártékony lehet.
"akkor a Rozi ezek szerint nem szeret)"
Meg sem említettem a szeretetet, tiszteletről beszéltem.
És jó lenne odafigyelni a 11-es válaszolóra, nem lepontozgatni, mert hasznos dolgokat mond!
Attól, hogy valakinek nem tetszik, még nagyon is hasznos!
Ez nem a faszbúk, hogy lájkolgatni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!