Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A bichon havaneseről szeretnék...

A bichon havaneseről szeretnék megtudni nagyjából mindent? Bővebben lent!

Figyelt kérdés

Lakásban lakom és ezeket szeretném megtudni a bichon havaneseről :)

1.Kérdésem kan vagy inkább szukát? És miért?

2.kérdésem Napi hányszor vigyem le sétálni?

3.kérdésem: Azért bír egyedül is lenni még én suliba vagyok ha utána sokat foglalkozok vele?

4.kérdésem: Szobatisztaságra hogy kell szoktatni

5.kérdésem: Mivel etessem hogy egészséges legyen?

6.kérdésem:Kb: mennyi idő alatt lesz teljesen szobatiszta?

KÖszönöm a válaszokat előre is! Csak olyanok írjanak akik normálisan tudnak válaszolni :)

2013. ápr. 14. 16:40
 1/4 sippara ***** válasza:
80%
Ugyanazokat a válaszokat fogod kapni, mint amikor yorkie-val kapcsolatban tetted fel a kérdést, ugyanis egyik kérdésednek sincs köze a kutya fajtájához.
2013. ápr. 14. 16:43
 2/4 anonim ***** válasza:

ugyan azok mint a yorki-s kérdésednél..

amúgy akármilyen fajtát írsz úgyan az lesz a válasz..a neten keress utána a fajta jellemzőire!

2013. ápr. 14. 16:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Ajánlom, hogy olvasd el ezt a könyvet, és használd ügyesen a googlet.

[link]

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2013. ápr. 14. 16:55
 4/4 anonim ***** válasza:

1. Általában a szukák könnyebb természetűek, alkalmazkodóbbak és nyugisabbak, ha első kutyád lesz, akkor inkább szuka. Viszont ha nem ivartalanítod, nagyon kell vigyázz rá a tüzeléskor, nehogy rámásszon egy kan. Ivartalanítva viszont a kan és a szuka is egyformán nyugodt.

2. Napi 3 mindenképp legyen meg, ebből nálam a reggeli és az esti egy rövidebb pisi-kaki kör, viszont a délutáni egy jó hosszú séta. Minimum 1 séta legyen teljesen az övé, amiben szagolgathat, futkározhat, játszhat lent a többi kutyával. (ez a program csak a kistestű, kisebb mozgásigényű kutyáknál jó!! Az enyém pl. fél óra után már menne föl a lakásba, de még fajtán belül is lehetnek más-más igényű kutyák, szóval ez nem szentírás amit írok, csak tapasztalat!)

3. Sajna az enyém mindig sír utánam, nagyon ragaszkodó. Viszont nem hangoskodik és nem rongál, "csak" szomorú és sírdogál, de egy idő után beletörődik és alszik. Erre van valami módszer, hogy hogyan szoktasd hozzá a kiskutyát az egyedüllétre, de sajna ezt én nem tudom, nézz utána.

4. Egyik kiskutyának se természetes, hogy oda piszkítson, ahol él, alszik, eszik. Szóval benne van az ösztön hogy máshol végezze a dolgát. Ha kiskorában minimum 5-6-szor leviszed (minél többször annál gyorsabban megérti hogy kint kell pisilni), és mindig mikor kint pisil, megdicséred, jutalomfalatot adsz neki, akkor gyorsan megérti. Balesetek attól még lesznek, de az nem azért lesz, mert "elfelejti" hova kell, hanem mert nem tudja sokáig tartani.

5. Kérdezd meg az állatorvost, ő mit ajánl, nekem azt mondta, hgoy a száraztáp (HA jó minőségű), bőven elég és nem is kell mellé mást adni, max tanításnak meg jutalmazásnak jutifalatot. Sajna készülj fel, hogy egyszerre jó drága lesz egy valamit érő táp, amit az orvos is ajánl, de mivel kicsi kutya, keveset eszik, úgyhogy ritkán kell megvenni, ha a nagyobb 10-12 kilósat veszed. Viszont ha rááldozol, akkor szépen fog fejlődni, szép lesz a szőre, nem lesz beteges, nem terheled műanyagokkal mert ezek természetes dolgokból vannak, nem szinezőből.

6. Szerintem fél éves koráig még lesznek véletlen pisik, DE a szándék hogy kint csinálja a dolgát, már az első pár kinti pisi és jutalom után meglesz!! Soha ne kiabálj vele ha mégis becsinál, megütni pláne ne üsd meg, mert sok kutya azért eszi a kakiját, mert kiskorában belevésődött, hogy ha a gazdája kakiláson kapja, az baj, ezért eltünteti a nyomokat. Szóval ez fuj, úgyhogy inkább takarítsd fel gyorsan, ahogy meglátod, hogy ne maradjon ott a pisi-kaki szag, mert az arra ingereli, hogy megint odapisiljen.

2013. ápr. 14. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!