Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen következményekkel...

Milyen következményekkel járhat egy kutya önvédelemből való megölése?

Figyelt kérdés
Tegnap páromra a saját udvarára behatolva rátámadt az utcabeli egyik kutya. (nem az első eset, de eddig csak morgott vicsorgott, és többször lett szólva a gazdának is) Dulakodott párom a kutyával és olyan szerencsétlenül fogta meg, hogy az megfulladt. Párom bepánikolt és elásta, ám egy kedves ismerős szólt a gazdának mi történt és most az feljelentést akar tenni állatkínzás vádjával. Mire számíthatunk? Páromnak nincs priusza, sosem volt gondja a rendőrséggel sem. Imádja az állatokat, és nagyon jó bánik velük, ezt tanúsítani is tudjuk nem egyen nem ketten. A szomszéd többszörös figyelmeztetés ellenére sem zárta be vagy kerítette el a kutyáját, s mikor én is ott tartózkodtam, nekem is volt konfliktusom vele, hogy átjött hozzánk és nem akart pl kiengedni a házból, stb.

2013. ápr. 13. 10:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
77%

Elásni mindenesetre nem kellett volna, az a lehető legrosszabb ötlet volt.

Mindenesetre nem hiszem, hogy ebből bármi baj lesz, nálunk még a kutyalopásból sem lehet rendőrségi ügyet csinálni.

2013. ápr. 13. 16:05
 12/16 A kérdező kommentje:
Kiderült nem megfulladt a kutya, hanem a nyaka tört ki, mikor elhajította magától..... Igen, nem kellett volna elásni.... De remélem azért nem lesz akkora baj belőle....
2013. ápr. 14. 00:20
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

A kutya "dolog"-nakxstamit jogi ertelemben tehat kb ugy kezelik mintha egy targy lenne:/ Minden tetteert a gazda a felelos azert is, h ne koboroljon az utca, ne tamadjon meg masokat, sot minden okozott kar a gazdat terheli. Sajnalom a kutyat mert nem o tehet arrol, h nem lett megnevelve es h a gazdaja nem forditott erre eleg figyelmet. Ha birtokon belul tortent az eset akkor egyertelmu, h a gazda nem torodott az allattal, tehat nem a "jo gazda gondossagaval" kezelte. Ez allatvedelmi szempontbol is terhelo a gazdara nezve es ehhez jon hozza ha nem volt oltva, chippezve (ami kotelezo). Szoval a gazda a hibas, ha feljelentest tesz akkor ot hozzak ki hibaskent.

Amit tudsz meg tenni. Ismerosokkel, szomszedokkal igazolod ha kutyaval nem volt torodve a fentiek szerint. Mivel ahogy irod dulakodas volt (ugye volt?) akkor bizos h vannak serulesek a parodon, mert ilyen helyezetet nem lehet anelkul meguszni. Ezekrol vetessetek latleletet mivel ezzel igazolhatod a tamadast es h jogosan vedekezett a kityaval szemben. Mivel a kutya nem ember ezert a fellepesnel nem merlegelik az aranyossagot (pl embernel ugye nezik h pofonra nem aranyos valasz ha megolod a masikat) szoval ez a resz vedheto.

Azt h elasta a kutyat egyertelmuen a sokk szamlajara lehet irni, mivel nem tudta mi a helyes lepes es ezt szerintem nem fogjak figyelembe venni, panikolt stb...

Remelem ezek segitseget adnak nektek.

Ja es esetleg tehettek ti si feljelentest a fentiek tukreben.

2013. ápr. 14. 05:59
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ! Én is nagyon sajnálom szegény kutyit, de a gazdának kellene rá vigyázni hogy ne menjen el.... Az enyémek sosem mennek ki...
2013. ápr. 14. 13:21
 15/16 anonim ***** válasza:
36%
edves 10#14... nem haragszom, és nem mondom hogy annyira értek a kutyákhoz, de azéért soso. én nem öltem vna meg!!!
2013. máj. 2. 22:19
 16/16 zsuzsabazsa ***** válasza:
0%
Kíváncsi vagyok mekkora volt a kutya amivel a párod elbánt.
2013. máj. 28. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!