Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért csinálja ezt vele?

Miért csinálja ezt vele?

Figyelt kérdés
Van egy kutyám aki nemrég tüzelt és azóta barátnőm kutyája folyton meg akarja hágni. A tüzelés már 2 hónapja volt, tehát nem érezhet rajta semmit. Egy másik kutya is folyton meg akarja hágni, de ő előtte is meg akarta. A többi fiú kutyát viszont nem érdekli ilyen mértékben, most megpróbáljuk, hogy egy hétig nem találkozunk (merthogy eddig mindennap találkoztunk) és akkor lehet hogy barátnőm kutyája nem lesz ilyen. Mert amióta ez van, úgy viselkedik, mintha tüzelő szukák hadát követné, tehát nem egyből jön oda ha hívják, kicsit "kéreti magát". Ja és az én kutyám október 16-án lesz ivartalanítva. Utána is csinálni fogja? Nem sokat használ ha a gazdája rászól, 5 perc után újrakezdi. Segítsetek légyszíí :)
2009. szept. 23. 08:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Hmmm... Hát nem írtad, hogy szukáról, vagy kanról van szó, de minden nemű kutya csinálja ezt a fajta dominancia fitoktatást, ha a gazdája nem uralja, nem ő a falkavezér. És igen, ha ivartalanítva lesz, akkor is cinálni fogják.

A domináns jellemű kutyák, legyen fiú, vagy lány, ha el vannak kapatva bizony ilyen illetlenül viselkednek a többi kutya között.

Probléma van a gazdi és kutya viszonyban, biztos más rosszaságokat is csinál.

Jan Fennel - Kutyapszichológia

Korom Gábor - Neked ugatok

Kötelező olvasmányok, és nem ártana egy kutyasuli sem.

A falkavezérség átvételére rengeteg módszer van, én ide nem írom most le, ha rá keresel itt a GYK-n is vagy ezer kérdés foglalkozik ezzel.

2009. szept. 23. 09:51
 2/9 A kérdező kommentje:
A kutya kan, és nincs probléma a gazdájával szemben. Teljesen elfogadja falkavezérnek.
2009. szept. 23. 10:09
 3/9 A kérdező kommentje:
És csak és kizárólag az én kutyámmal csinálja!
2009. szept. 23. 10:16
 4/9 anonim ***** válasza:
67%
Mi jártunk kutyasuliba és agilityzni is, kutyák között "nőttünk fel", ha tüzel a szomszéd kutya még sem lehet kirobbantani a kerítés mellől bármit mondunk neki. Én azt mondom ez nem feltétlenül a mi hibánk, hisz kutyák között is gyönyörűen jön láb mellett, nem foglalkozik másokkal, max az izgalomtól, kicsit megszaporázza a lépéseit, de ilyenkor is elég rászólni, és tudja hol a helye. Ettől még nem rossz gazdi a barátnőd, a kutyája csak az ösztönei után megy, nyilván bejön neki a kutyád :) Hogy ivartalanítás után csinálni fogja e ezt sajnos nem tudom, de mindenképpen fürdessétek meg kutyasamponnal, hogy minél kevésbé érezzen rajta bármi tüzelésre utaló szagot is :)
2009. szept. 23. 16:18
 5/9 A kérdező kommentje:
Azóta már meg volt fürdetve :-/
2009. szept. 23. 17:09
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszolóknak!
2009. szept. 23. 17:10
 7/9 anonim válasza:
34%
Az az igazság hogy a fiú kutyáknak nem lehet azt mondani hogy állj nem csinálhatod többet.Kanos és kész ez az igazság.Ha kiivartalanítos szuka kutyád ugyanúgy megakarja majd hágni csak nem lesz eredménye.A hímet pedig ha eredményesen szokott párosodni akkor lehet tenyésztőkkel beszélni és esetleg tenyészkannak lehet ajánlani.Jobat nemtudok mondani,remélem segítettem.
2009. szept. 23. 17:34
 8/9 anonim ***** válasza:

Mi az,hogy ha eredményesen szokott párosodni?

Ez semmit nem ér annak megítélésében,hogy tenyészegyed lehet-e.

A keverék is tud eredményesen párosodni.

2009. szept. 24. 21:49
 9/9 anonim ***** válasza:
A barátnőd kutyája nem fogja vissza az ösztöneit mert egy KUTYA és nem ember mindössze erről van szó ne keverjük már bele a dominanciahajlamot ha egy szuka és egy kan kutyáról van szó. Alapvető, egészséges ösztön hogy a kan meg akarja hágni a szukát, gyakran akkor is ha nem tüzel. Szuka kutyám van, neki is sok hódolója akad, rendre le is teremti őket, ebbe a gazdának nem feltétlenül kell beleszólnia, elrendezik maguk között. A szuka ha nincs a tüzelés bizonyos időszakában, nem hagyja magát. ENNYI.
2009. szept. 25. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!