Hogyan szoktassam kiskutyam szobatisztasagra?
Figyelt kérdés
az a helyzet hogy mar ugyesen megszokta hogy kimegy az erkelyre es ott vegzi el a dolgat de csak akkor ha nyitva van az erkely ajto. levinni nem tudom porazon mert meg kicsi + fel is a poraztol. mit ajanlotok mit csinaljak. az erkelyt mar nem tudom sokaig nyitva tartani mrt mar ejszakankent hideg van nagyon.2009. szept. 23. 06:12
1/5 anonim válasza:
Nem z erkélyt kellene erőltetni, hanm, hogy megszokja a pórázt. Én is ugyan így voltam a kiskutyánkkal. csendes utcából hoztuk el, soha nem volt rajta póráz. elöször, mikor levittem, félt az autóktól, póráztól, annyira hogy félelmében bepisilt. De pár levitel után megszokja, és nem lesz vele gond. Annnyira megszokja a pórázt majd, hogy ha a kezedbe veszed, apórázt, már menni fog hozzád, hogy rakd rá...de, ha az erkélyre szoktatod, akkor sem lesz szükség nyitva tartani, mert egy idő után ugrál az ajtóra, vagy kaparja, vagy odaül, hogy nyisd, ki. gyorsan tudnak alkalmazkodni....
2/5 A kérdező kommentje:
csak az a baj hogy ejszaka ha bezarom az erkelyt hiaba ul oda ele hogy ha nem nyuszit vagy ugat hogy kikel mennie.. maskulonben koszi szepen a valaszt(K).. ma volt a legelso porazos setank sokszor lealt meg nem akar joni de lasacskan megsozkja. a vegen mar szaladt is olyan edes volt
2009. szept. 23. 17:11
3/5 anonim válasza:
Menni fog ez! Mindig figyelj arra, hogy pozitív élményt jelentsen neki a póráz. Kocogjatok,labdázzatok, séta közben.
4/5 anonim válasza:
Első vagyok! A kutyusnál be kell állni egy ritmusnak. Nálunk pl. meg volt határozva, hogy hány órakor vittem le. Reggel 8 körül, délben, 4 órakor, és általában kint szoktunk lenni egész este. de ha nem, akkor max 8-9 körül leviszed még. be fog nála állni ez a dolog. eleinte voltak balesetek, hogy bekakilt, de később reggeli kibírta. megtanulják az időbeosztást.... a mi kutyusunk sokszor már kaparta a bejárati ajtót, ha ki kellett mennie... ügyesen megszokják, nyugi. volt egy olyan eset. kijött velem az erkélyre, mert teregettem, és odaállt a falhoz, hogy pisil. felemelte a lábát, hogy akkor odapisil, de lehetett látni rajta, hogy elgondolkodik, mert tudta, hogy ott nem szabad. és nem pisilt oda. nagyon ügyesek tudnak lenni. csak meg kell szokniuk az új helyzetet...
5/5 A kérdező kommentje:
koszi szepen a segitseget:D
2009. szept. 24. 14:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!