Ha megnőtt a kutyám cicije tüzelés közben, terhes? (Egyszer kiszökött)
Viccen kívül: ez az egyik legbiztosabb jele, hogy a kutyusod anyai örömök elé néz.
Még biztosabb egy ultrahang.
Irány az állatorvos! Egyébként lehet a kutya álvemhes is, de ezesetben is kezelést igényel, mert begyulladhatnak az emlői.
Hosszú távon neki is jobb, ha ivartalanítjátok, most van akció:
Jééé, örültök neki?
És mi lesz a picikkel? Vízbefojtódnak? Illatosra viszitek őket? Netán "felelősség teljes" gazdit kerestek nekik, akik mikor elkezd kamaszodni a kutya kirakják az autópályára, vagy kikötözik egy benzinkútnál?
Miért nem lehet vigyázni a kutyára, ha egyszer nem voltatok képesek ivartalanítani?! Be kéne vezetni, hogy csak az tarthat kutyát, aki egy hónapot önkéteskedett menhelyen. Komolyan. Pfff.
1 nem örülök neki képzeld , mert ez az első tüzelése és bele is halhat azt mondták...
2 egyszer már befogadtunk egy kutyust és vemhes volt és 12 kiskutyát ellett és mindegyiknek találtunk gazdit és képzeld mind rendes meg minden
3 csak 14 éves vok na jó nem csak de akkor is az életkoromhoz képest rettenetesen jó gazdi vok már sokan mondták...
úgyhogy....
Attól még lehet ivartalanítani... Mondjuk pont ezért.
Akinek nincs ideje annyira megnevelni a kutyát, hogy tüzeléskor is vele maradjon, az ivartalanítsa. Ez is felelősség.
Nekem egy kan labim van és egy-két tiltás elég volt, hogy simán játszik tüzelő szukákkal próbálkozás nélkül. Több ilyen ismerősöm is van. Nevelés és idő rászánás kérdése az egész. Nekem ne mondja senki, hogy ilyenkor nem lehet bírni a kutyával. Lehet.
Aki meg nem tud, az ivartalanítson, az amúgy is egészségesebb. Én is azt tenném, csak díjnyertes fedező kan. Ennyi.
És az senkinek nem jutott eszébe hogy az első tüzelés előtt szinte láthatatlanok egy szuka emlői, utána lesznek feltűnőbbek és ez a növekedés természetes??
Azért vidd el állatorvoshoz de ez nem egyértelmű jel. Tapasztalatból tudom, én is megijedtem mikor a kutyám átesett ezen csak engem hamar megnyugtatott a tudat, hogy egy pillanatra sem veszítettem szem elől így nem lehet baj. És tényleg csak paranoia volt.
Ha a tüzelés ideje alatt nőtt meg a cicije, akkor az nem a vemhesség jele, hanem a tüzelésé. A terhességes cici növekedés a terhesség utolsó 2/3-ában szokott bekövetkezni.
Ha tüzelő szuka kilógott, akkor nagy valószínűséggel befedezték. Mivel te is írtad, hogy az első tüzelése, ez így nagyon veszélyes! Ő még egy kamasz, lelkileg gyerek!
Az lenne a legjobb, ha az elkövetkezendő 1-2 héten belül ivartalaníttatnátok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!