Mitől van felpuffadva a kutyám? Miért megy a hasa meg
miért hány?
Szerintem aki amerikában lakik illetve dolgozik, az a napi kaja árából kifizeti az itthoni állatorvost, csak szólni kell neki, hogy küldjön egy kis pénzt.
Tablettát vagy az állatorvosnál kapsz, vagy állatpatikában. Nálunk van olyan emberpatika is, ahol árulnak állatgyógyszert. Általában 1 tabletta 10kg-ra van, tehát a kutya súlyától függ, hogy hány darabot kell neki adni. Olcsóbb fajta az Aniprantel (~200 Ft/10 ttkg), drágább de jobb (több féle féregre jó) a Drontal Plus (~500 Ft/ 10ttkg). Kéthetente kell ismételni mindaddig, amíg a kezelés után féreg ürül.
Azért nem kezeljük az állatot diagnosztizálás nélkül, mert ugyanazokkal a tünetekkel lehet többféle betegség is, és ha rosszul kezeled, akkor azzal meg is ölheted.
2013. ápr. 11. 14:13
Mindenképpen orvos, mert sajnos ismertem olyan mentett kutyát, aki telis-tele volt férgekkel (ezt nem tudták), és kapott rá egy erős féreghajtót (ugye menhelyre kerülésnél alap), a sok halott féreg elzárta a belét, és abba halt bele. Mikor felnyitották megnézni mi történt, akkor jöttek rá, hogy ők ölték meg véletlenül
Szóval súlyos esetben féreghajtást is nagyon körültekintően kell csinálni, mert abból is lehet baj.
2013. ápr. 11. 14:18
Ha ennyire nincs pénzed se, felelőssé érzeted se, akkor miért vállaltad el a kutya gondozását? És mivel te gondozod, te vagy a felelősségre vonható. Neked kellett volna intézned az oltásokat (kitalálom, azokat sem adattad be szerencsétlennek), a féregtelenítést, az etetést és te felelsz az egészségéért is! Ha a gazdák nem utalnak pénzt, hagyod hogy éhen haljon, ahogy most hagyod, hogy lassan elpusztuljon?
2013. ápr. 11. 15:14
Vidd el orvoshoz! gondolom h ha nem te vagy a gazdija, nem a te pénztárcádat terheli a kajája meg a doki, gyógyszerek. Mi van ha komoly és meg fog halni? Most tényleg..benne van a pakliba. A másik hogy mi lenne ha veled történne ilyen, és nem vinnének el orvoshoz, hanem szenvednél otthon az milyen lenne?? CSak tudsz kérni valakitől 10.20 ezret kölcsön amíg nem küldik amerikából a pénzt
2013. ápr. 11. 15:56
15/21 A kérdező kommentje:
Azért vállaltam el az etetésüket mert akkor éhen haltak volna mind a 4-en. Amúgy megkérdeztem be vannak oltva.
Ne haragudj, de nem lehet elmenni ekkora ostobaság mellett. Ha nem tudsz a kutyáknak még féreghajtót sem venni, ami pár száz forintos tétel, akkor ne írd már, hogy te gondoskodsz róluk. Adjátok olyan helyre,ahol tényleg el tudják látni őket. Nem kötelező kutyát tartani!
2013. ápr. 11. 19:13
17/21 A kérdező kommentje:
Akkor gyere és győződj meg róla magad hogy milyen állapotba vannak a kutyák és milyen környezetbe meg hogy milyen okosak és majd meglátod.
2013. ápr. 12. 12:02
19/21 A kérdező kommentje:
Hát nem valami jó sajnos :S Adtam neki fájdalomcsillapítót meg tejet hogy valami legyen benne.
Megáll az eszem! Milyen fájdalomcsillapítót adtál neki?
2013. ápr. 12. 18:06
Kapcsolódó kérdések: