Miért hivják a németjuhász kutyát juhász kutyának?
Figyelt kérdés
Sose értettem mert mostanság csak őrző védőzni látom öket pedig a nevében benne van hogy juhász akkor nem kéne terelnie vagy nyájat őriznie?Persze mindenes munkakutya de a fő célja a pásztorok segitése lett volna nem?Hogy alakult át őrző-védő kutyává?Van még olyan német juhász amelyik télleg juhász kutya és nem őrző-védő?2009. szept. 22. 20:20
1/5 anonim válasza:
A német juhászkutyát éppen a sokoldalúsága miatt használják. Régen csak az volt a feladata, hogy őrizze a nyájat és a házat. Nem egygazdás kutya, ezért jól hasznosítható a fegyveres testületeknél, vakvezetőként és munkakutyaként.A mai kitenyésztett formájában már csak munkakutyaként, vagy kedvencként tartják szerintem.
2/5 anonim válasza:
Mert könnyen tanítható és engedelmes volt genetikailag.Ezért szép lassan másra is kezdték használni! Miért a bernáthegyi is itt sétál az utcán és nem a svájci alpokban menti az embereket!A Husski sem húz szánt legfeljebb ha kerekes!
3/5 anonim válasza:
Nagyon régen a juhászoknak ők segítették egybetartani a birkanyájat. Nehogy egy is a sok közül elkóboroljon, vagy elvesszen. Ha jött a farkas, vagy a medve akkor ezek a kutyák védték meg a birka nyájat, akár a saját kutya életüket is feláldozták a gazdájukért-a juhászért- vagy a birka nyájért.
4/5 anonim válasza:
Sajnos mára már eléggé kihalt belőlük a terelő ösztön. Azért alkalmazzák őket ezekre a dolgokra, mert megvan (volt) hozzá a tesi adottságuk és ugye tudjuk, hogy a pásztorkutyák a leginteligensebbek, mivel ez egy nagyon hnehéz munka volt. Azon kívül (én ezt kifejezetten "szégyellnivalónak" tartom, nekem az egygazdás kutya az érdték) könnyen vált gazdát, ellenben más hasonló adottságú kutyáknál, ez előnybe helyezi a rendőrségnél és hasonló helyeken ahol nem a gazda legstabilabb dolog.
5/5 anonim válasza:
Előző vagyok. Ismerek EGY darab német juhászt aki terel. Bár ő elég jól csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!