Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vemhes lehet az új kutyám?

Vemhes lehet az új kutyám?

Figyelt kérdés

Néhány napja vettem egy szuka kutyust, és most vettem észre rajta, hogy sárgás váladék folyik belőle, illetve, hogy a cicijei is be vannak egy kicsit duzzadva. A hasa pedig ki van kerekedve. Nem nagyon de már láttam vemhes kutyát, és eléggé gyanús. Akitől vettem nem tudja, mikor kellett volna tüzelnie, ömlesztve tartotta eddig a kutyáit (persze csak egy fajtát) úgyhogy simán elkaphatta a kan kutya. Holnap persze egyből doki, de addig is, szerintetek is lehet vemhesség? Vagy ha nem az akkor mi??

Köszi előre is a válaszokat.

2009. szept. 22. 19:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

sztem vemhes mondjuk az a váladék nem kéne oda ha érted h mire gondolok

szaporítótól vetted? milyen fajta?

2009. szept. 22. 19:36
 2/14 A kérdező kommentje:
Hát igen, szaporítótól, de nem szeretném ezt a gyakorlatot folytatni vele. Éppen azért volt eladó mert már 6 éves elvan, és kiöregedett a tenyésztésből. Amúgy cocker spániel. A sárga váladék nem lehet hogy a tüzelés végét jelzi? Nagyon sokat fekszik amúgy napközben, de nem tudom, lehet hogy nála ez a szokás, mert még csak 3 napja ismerem :)
2009. szept. 22. 19:39
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
szaporító!!!áááá...amúgy lehet sőt nagy az esély rá, hogy vemhes, de lehet, hogy csak áll vemhes. Holnap irány a doki, hogy kiderüljön az igazság. Milyen fajta amúgy?
2009. szept. 22. 19:40
 4/14 anonim ***** válasza:
már tudom a fajtát köszi:)
2009. szept. 22. 19:41
 5/14 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, szerintem is vemhes, mert volt még egy alomtesója is, aki éppen akkor tüzelt, szóval elméletben hasonló időben kellene tüzelniük. Ha ebből indulunk ki, akkor simán lehet, hogy az én kutyám tüzelt előbb, és most vemhes... Mert hát ez a sárgás izé, ami gyengén, de folyik belőle, szerintem a tüzelés végi váladék.. Csak remélni tudom, hogy ha tüzelt is nem vemhes, mert ráadásul van egy kis lágyéksérve is (szintén utólag vettem észre) úgyhogy extra veszélyes neki ez az egész....
2009. szept. 22. 19:57
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

nem illik tovább szaporítani ezt a ktyát,tessék még most gyorsan ivartalanítani,mivel egy vemhesség nagyon veszélyes,így,hogy sérve van..ha most amikor befejezi a tüzelést ivartalaníttatod,akkor megkíméled, egy ki tudja hányadik szüléstől és nem jön világra az a sok felesleges kölyök,plussz a sérvét és megműtik egy füst alatt..

az ivartalanításnak csak előnye van(tovább él,nem lesz méhgyulladás,emlődaganat,méh-petefészekrák stb..)

ivartalanítani kéne minnél hamarabb!

2009. szept. 22. 20:17
 7/14 A kérdező kommentje:
Hát ivartalanítva nem lesz, mert már nem mai gyerek, lassan 7 éves lesz, és nem biztos, hogy felébredne altalásból.. Nem akarom megkockáztatni, hogy alig kerül hozzám, és már el is veszítsem. Tudom, hogy az ivartalanítás jó dolog, de ennyi idős kutyánál már biztos hogy veszélyesebb mint maga a vemhesség és a szülés!
2009. szept. 22. 20:20
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem igaz! Egy vemhesség, ellés plusz kölykök felnevelése sokkal veszélyesebb és megterhelőbb a szukára nézve, főleg hogy lágyéksérve van. Egy hét éves kutyusnál még nincs nagyobb kockázat az ivartalanításnál, ő még nem öreg kutya, ráadásul még kistestű is ami tovább él mint egy nagyobb. Ne hagyd hogy ki tudja hanyadszorra elljen és szenvedjen szerencsétlen kutya, egy ivartalanítással megkímélnéd a felesleges küszködéstől és nyugodtabb életet biztosítasz neki. Említettél egy sárgás váladékot, ami könnyen lehet a gennyes méhgyulladás jele, akkor meg feltétlenül ivartalanítani kell, jobb nem megvárni amíg komolyabbá válik a betegség.
2009. szept. 22. 20:27
 9/14 A kérdező kommentje:
Hát annyi biztos, hogy holnap megyünk dokihoz, majd ő megmondja, hogy mi legyen a következő lépés.
2009. szept. 22. 20:55
 10/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyon elképzelhető, hogy a kutyusodnak gennyes méhgyulladása van inkább, minthogy vemhes.

Az állandó fekvés lehet betegség és vemhesség jele is.

A vemhesség általában az 5. hét körül látszik meg a kutyuson, tehát félidősnek kellene most lennie, ha a hasa kerekedik.

Akkor pedíg ugye tüzelési váladék már régen nincsen.

Lehet vemhes persze, de akkor túl a félidőn, és problémás a vemhesség, ezt mutatja a sárgás váladék.

Mindenképpen orvoshoz kellene vinni mihamarabb, valami nem stimmel a kutyussal.

Majd írd meg, mi lett vele, mit mondott a doki, nagyon izgulok.

Szegény, már szenvedhetett eleget az előző "gazdánál."

Ráférne egy biztos, nyugodt, szeretetteljes család, ahol kényeztetik, és nem a pénzt látják benne.

Üdv.

2009. szept. 22. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!