Mit lehet tenni? Már nagyon elegem van! Póráz kérdés
Bizos hogy megtámadták, vagy csak morogtak rá. Sajnos a bizonytalan félős kutyák néha ilyen reakciót váltanak ki a dominánsabb kutyákból.
Az enyém is morog ilyen esetben, de én le tudom tiltani. Ha sajnálod a kutyádat valahol megértem, de ezzel sajnos csak az ő frusztráltságát növeled. Szerintem ilyen esetben próbálj nyugodt maradni, és a másik kutyára koncentrálj hogy el tud küldeni.
Egyszerű: ha látod a közeledő kutyán, hogy nem barátkozni jönne, nyugodtan előre lehet kiabálni, hogy tessék visszahívni (én nyolc hónap alatt ettől odáig jutottam, hogy "hívja vissza, mert ha ideér és nekimegy az enyémnek, olyat rúgok bele, hogy nem is kell visszahívnia, viszont szaladhat utána"). Lehet még próbálkozni sárga szalaggal, meg "Mentett kutya" vagy "Szocializáció/Kiképzés alatt" feliratú kabáttal, de az sem ér sokat sajnos :(
Egy hasonló problémáktól szenvedő gazdi
Annyira utálom az idióta gazdikat. Az enyém is mindig póráz nélkül van (kistestű, nagyon jól szocializált, és szófogadó) de evidens, hogy nem engedem oda egy pórázon lévő kutyához, hacsak nem a másik gazdi jön oda hozzánk a kutyával.
Én a helyedben azonnal szólnék már messziről a gazdának, hogy fogja meg a sajátját, mert baj lesz.
Ezekkel sajnos nem tudsz mit csinálni, mindig lesznek ilyenek...
Nálunk is rengeteg ilyen van. :(
Elvileg a kutyatartással kapcsolatos szabályszegéseket a jegyzőnél kéne jelenteni, de szerintem, ha nem ismered a gazda nevét/lakhelyét, akkor nem ér semmit... nem tudom. :S Próbáld meg, hátha lesz valami.
Vigyél magaddal egy masszív sétabotot - magabiztosabb is leszel tőle, de valóban segíthet megvédeni a kutyádat és magadat. Kiabálj előre a gazdának, hogy fogja meg (ha már nincs annyi esze, hogy felfogja, pórázas kutyára nem kéne ráengednie a sajátját), ha pedig ezt nem teszi meg/nem képes rá, akkor zavard el a kutyáját, szükség esetén a bottal rásegítve.
Soha nem fogtok tudni nyugodtan sétálni, ha a kutyád nem hiszi el, hogy meg tudod védeni, mivel a tapasztalata mást mutat.
Egyik kutya, másik nem! c. sorozatban nézd meg, Korom Gábor hogy védi be a tárgyakat/kutyákat más kutyáktól. Nagy testű, nyilvánvalóan agresszív kutya esetében azonban talán jobb menekülőre fogni... nem tudom, még szerencsére olyannal nem hozott össze a balsors.
Drága utolsó előtti a nagyon jól szocializált sem mentesít a póráz használata alól TÖRVÉNY VAN RÁ hacsak nem a tied az udvar ,ahol póráz nélkül van vagy nem kutyafuttatóba vagytok tehát közterületen PÓRÁZ HASZNÁLATA KÖTELEZŐ
Álljon már meg a menet lassan .... egyszer megy a saját feje után már meg van a baj
és ez minden olyan esztelen baromnak szól ,aki a nyálát veri a kutyája nevelésére de ha már kint vannak a kutya szarik rá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!