Hogyan választottátok ki a kutyátokat a menhelyről?
Szia!
A nagyimnak is menhelyről van a kutyusa. Ne kinézet alapján válassz.Ő úgy választotta,hogy az a kutyus nyalta meg a kezét először.:)
Háát..fényképről. Mondtam nekem ő kell..elég sanyarú sorsa volt. Sajnáltam is. Mikor élőbe megláttam 1000x szebb volt mint képen. Totális nagy szerelem volt..még az örökbefogadási szerződést töltöttük de mindig rám szóltam, hogy mondjam vagy valami.. :D De közbe nevettek örültek, hogy már ott is eljátszadoztunk a kutyussal. :)
Én olyan menhelyről hoztam ami épp most alakulóban van..tehát még interneten nincs hivatalos oldala de facebook-on megtalálhatóak. :)
Na meg 1-2 örökbe fogadható kutyus van fent képen a többi kutyus "bizonyíték"..vagy valami és még azért nincs hirdetve. :)
Azóta tökéletesen megvagyunk a kutyusommal. Elfogadta a másik kutyusomat is. Sokat túrázunk és alig várjuk már a jobb időket, hogy még többet túrázhassunk. Nekem ők a családom. A 2 tök fej. :) Náluk senkit se szeretek jobban.. :) És örülök, hogy nem máshonnan választottam!! :) Remek döntést hoztam. :)
A menhely weboldaláb elkeztem "szelektàlni" a kutyákat így lett egy top 10-es mezőnyöm.:D Sötét színű, kan kutyát szerettem volna.
Mikor eljött a várva várt nap, körbesétáltam a kennelleken kinéztem 3kutyát, nagyapám is 3-at. Mégegyszer körbe mentünk, minden rajtam állt. Vissza menten egy kislányhoz aki első látásra is nagyon szinpatikus volt nekem. Ès volt még egy kan aminek nagyon tetszett a külleme. Mivel rám se bagózott, így hamar letettem róla. Így maradt a kislány. Kb. negyed órán keresztül gugoltam a kennel előtt, mindenféle gondolat járt a fejemben. Végül úgy döntöttem, hogy a fehér, szukát fogadjuk örökbe. Egyedül ő és egy németjuhász nem ugatott meg minket. A juciról azért tettem le, mert nagyon szép volt és úgy gondoltam neki könnyebb lesz gazdira talàlnia mint az én nyeszlett kislányomnak.:) Nem bántuk meg egyáltalán nagyon jól összebarátkozott a másik kutyánkkal is.
A vicces az volt az egészben, hogy én ezt a kutyát felírtam magamnak még itthon.
Ő döntött úgy hogy velünk akar hazajönni.:) (fél évet töltött a menhelyen)
Volt egy kuvasz szuka kutyám amit a nyíregyházi menhelyről hoztam el. Azért került be 2 évesen mert a gazdája mikor öngyilkos lett először a kutyát utána magát kötötte fel.
A kutya lerágta magát de lett egy durva seb a nyakán. Az egyik menhelyen dolgozó csaj hívott fel telefonon ugyanis tudta hogy kuvaszt szeretnék befogadni. Na de mondta hogy várnom kell 2 hónapot mivel a kutya nyakán nagy seb van de érdemes elvinnem mert nagyon jó természetű kutya. El is vittem és nem csalódtam benne, de alapjáraton élete végéig szomorú volt. Persze még egy évig ápoltam a sebét amíg rendbe jött. Amikor az állatorvos ismerősöm meglátta, mondta hogy a depressziója miatt valószínűleg nem fog sokat élni . Igaza volt. 3 év múlva ötévesen egy reggel holtan találtam...
Megéri befogadni kutyát de előbb érdeklődj a gondozóktól a kutyák jelleméről, meg befogási körülményeiről is.
Ha van lehetőséged válassz ivartalanított kutyát, minél fiatalabb annál jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!