Hogyan szoktassam pórázra a kis kutyámat?
Én úgy szoktattam a kutyusomhoz, hogy vettem neki egy nyakörvet ez 6 hetes kora óta rajt volt. Most már fél éves és szépen megy a hámba nem húz nem rángat mellettem jön.
Parancsokat tanulgattunk a maradj mellettem parancsot leginkább. Így ezt vettem igénybe. :) De a hámot is elég sokáig rajt hagytam, hogy szokja. meg az udvarba vezetgettem vele mikor láttam, hogy megszokta.
Első alkalommal csatold rás és hagyd békén. Baromira szokatlan még neki, h valami nagy "kígyó" tekereg ott a nyakánál :)
Amikor már nem zavarja h maga után húzza, akkor kázbe veheted és óvatosan megmutathatod, h ez egy bizonyos határt is jelent, h meddig távolodhat el tőled.
Ahogy már írták, először fokozatosan szoktasd a pórázhoz. Hívd oda magadhoz, simogasd meg, szinte észrevétlenül csatold rá a pórázt, aztán játssz vele, hagyd rajt egy kicsit. Ha ezt így csinálod, akkor pár nap után már biztos megszokja, ekkor fogd a pórázt, és indulj el. Ha nem akar menni a kölyök, ha megmakacsolja magát, akkor csalogasd jutalomfalattal, vagy játékkal.
Ha pedig már ott tartasz, hogy a húzást nem engeded meg, akkor csak állj meg (vagy tegyél egy gyors hátraarcot), ezzel tudatosul a kiskutyában, hogy ha húz, akkor nem haladtok előre a cél felé. Ha láb mellett van, akkor kaphat jutalomfalatot, dicséretet.
Sok sikert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!