Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek a kutyámmal ha nem...

Mit tegyek a kutyámmal ha nem tudom finanszírozni?

Figyelt kérdés

Olvasd el ami előtt elkezdenél "leosztani"!

Lényeg annyi, hogy van egy 4 éves dobermanom! Fajtatszita TKes tenyésztőtől vásárol kutyáról van szó. Kutya oviba, kutya suliba jártam vele kölyök kora óta valamint a tükör alapszintet is megcsináltuk aztán még őrző védő tanfolyamra is jártunk majdnem fél évig! Próbáltam mindig mindenből a legjobbat adni neki Happy Dog tápot és Hillst evett általában valamint nyers húst (csirkemellett, marhalábszárat, és csirke májat, zúzát, szivet) Plusz kapott Lupo San zöld kagyló kivonatot! Sajnos egyedül élek szüleim nincsenek, rokonokkal nem tartjuk a kapcsolatot és körülbelül csak a kutyám van nekem akiért élek, halok és megteszek mindent! Úgymond eddig "jólment" a sorom de mostanában sajnos anyagilag nagyon megvagyok szorulva.

Itt jön a probléma!

A kutyám elkezdett nagyon sántítani első és hátsó lábára is, az orvoshoz elvittem ő azt mondta h szerinte diszplázia de nem meri ezt mondani amíg nincs megszűrve a kutya. Akármit csinálok megzavarodok nem tudom kifizetni a 34ezres dp szűrés árát ami térd könyök és csipőre van, valamint ha tényleg dp-s akkor a műtétet meg pláne h nem fogom tudni jelenleg kifizetni! Attól félek h ráadásul egy hamar nem is lesz ennyi pénzem! Most "magam alá vagyok fordulva teljesen" hogy mi lesz a kutyámmal! Eddig tényleg mindenből a legjobbat adtam neki, hogy nehogy legyen baja még biztosítás is van rajta de a biztosítás nem terjed ki idáig :S:S Mit tegyek?

2013. ápr. 2. 20:57
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

részlet fizetés csak megoldható,főleg ebben a helyzetben!

írtad,hogy nincs konkrétan senkid..de se barátaid vagy olyan ismerős akitől esetleg vmennyit tudnál kérni?

tudom,hogy milyen szar kérni mástól,de pl a kutyánknak volt egy 30 ezres műtétje amit nem tudtunk kifizetni és anyum kért az egyik bnőjétől,és mihelyst tudja vissza adja,vissza is kapta csak ő is részletben..

amúgy akihez eddig jártatok doki őt már ismered,biztos engedné részletbe...

szerintem attól még,hogy ez nem volt benne a szerződésbe a tenyésztőt felhívhatod lehet tudna segíteni!!

2013. ápr. 2. 22:02
 12/23 A kérdező kommentje:
34ezer a dp szűrés ára meg 70-80 a műtét plusz a fájdalomcsillapító még egy 10es az orvos mondta ezeket az árakat, család nem nagyon van, barátok azok vannak de nem tud senki adni ennyi pénzt :S
2013. ápr. 2. 22:08
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
A 34e ft-ot nagyon sokallom. Én is megcsináltattam a kutyámnak a csípőt, a könyököt és a térdet is, altatás nélkül (36kg) volt 12e és ez még nem a legolcsóbb állatorvos volt! Érdemes szétnézni, akár szomszéd városokban is, hátha van lehetőség egy pénztárca kímélőbb szűrésre. A tenyésztővel pedig vedd fel a kapcsolatot mindenképp. Ha valóban tenyésztőnek gondolja magát, segíteni fog ott, ahol tud.
2013. ápr. 2. 22:29
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Mindenféleképp vedd fel a kapcsolatot a tenyésztőddel, mert nem kizárt, hogy kapsz tőle valamilyen segítséget.

Fajtamentőktől is kérhetsz segítséget.

A többit már le is írták, és nem is tudok hozzászólni.

Kívánok sok sikert mindkettőtöknek!

2013. ápr. 2. 22:41
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk is volt egy 100.000-es műtétünk, mi is kölcsönkértünk minden létező helyről, jobbat én sem tudok mondani. Beszélj minden baráttal, ismerőssel, szerintem meg fogják érteni, és nem rögtön 100E-t kell kipengetni, elég ha sokan adnak kevesebbet. Persze tudom, hogy ez mennyire rossz érzés, de a kutyáért mindent. :)
2013. ápr. 2. 22:43
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem azért gyanús, hogy hirtelen az összes izülete elkezdett fájni és minden lábára sántít. Lehet, hogy előbb más betegségeket kellen kizárni, pl Lyme-kór. Egy sántítósan rossz izületet már kézzel is ki lehet tapintani, ott már röntgen nélkül is érezhető, hogy baj van. Szerintem kérj szakvéleményt legalább egy másik orvostól is! Több szem többet lát.
2013. ápr. 2. 23:16
 17/23 A kérdező kommentje:
semmi betegsége nem volt soha, és nem úgy kell elkézelni h szerdán semmi baja csütörtökön meg már sántít, kb. 2 hónap alatt értük el ezt h a hátsó látbára sánít az elsőre meg furcsán megy!
2013. ápr. 2. 23:32
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
igen, mielőtt kifizetnéd a pénzt, kérd ki egy másik orvos véleményét is, hogy nehogy rosszra szűrjék.
2013. ápr. 2. 23:32
 19/23 Hovarju ***** válasza:
100%

Én is azt javasolnám, amit az utolsó hozzászóló. Vidd el egy másik dokihoz. Hátha észrevesz valamit, ami eddig nem tűnt fel.

Jobbulást a kutyusnak!

2013. ápr. 2. 23:35
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

az, hogy egyszerre sántítson előre és hátulra is, az gyanús, hogy nem dp. lehet éppen az is, de első körben én is a lyme-ra gondoltam.

a helyedben mindenképp elmennék másik dokihoz is, hátha van jobb elmélete.

ha meg dp, akkor sem kell feltétlenül műteni, az az ízület állapotától függ, ráadásul amúgy sem egyszerre, hirtelen műtik, hanem egyszer az egyiket, majd hónapok múlva (mikor már meggyógyult) a másikat. most egyszer arra spórolj, hogy ki tudd vizsgáltatni. a 34e-t sokallom a szűrésért, a helyedben körbekérdeznék még a városban, hogy hol mennyi.

a kutyát tartsd soványan, mozgásból csak az úszást engedd neki, és add tovább a luposant.

valamilyen gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapítót adsz neki?

2013. ápr. 3. 08:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!