Ki az akinek fajtatiszta de nem törzskönyves 100ezres kutyája van?
Szeretnék egy kis közvélemény kutatást itt az oldalon, hogy ezzel is rávilágítsak nem minden arany ami fénylik.
Nem kell az idétlen és mocskos szaporítókat támogatni,de azért a másik véglet is súlyos miszerint csak a tk-s kutya fajtatiszta és aki nem 120ezer Ft ért vesz kutyát az már nem is ember?!! Valamint aki nem ment meg egy keverék vagy korcs kutyát az már nem is rendes kutyabarát.?! Azért ezek durva dolgok, és sok embernek elveszik egy életre a kedvét a kutyatartástól. Amúgy Magyaroroszágon kötve hiszem,hogy valakinek van felesleges 100-120 ezer Ft csak a kiskutya vételárára.
Én ezt így látom, és szeritnem sokan tartanak velem, sokan osztják a véleményem.
A felelős állattartás előbb kezdődik ott, hogy ha már megvan a kutya etetni kell (jó minőségű táppal) chip, oltás és ivartalanítás. Szóval felteszem a költői kérdést:
Kinek van kedves fajtatiszta kutyusa mennyiért és honnan vette és milyen fajta? :) Minden válasz érdekel:) Végre szeretnké rendet teni
60 ezerért vettem, tk nélküli yorkshire terrier. Nem bántam meg, mert hála Istennek egészséges, csodálatos, és nagyon okos kutya.
De a mai eszemmel már tudom, hogy egy szaporítót támogattam, tudom, hogy mit jelent a felelősségérzet egy adott fajta iránt.
Ha arról lenne szó, hogy itt-ott becsúszik 1-1 alom, vagy tk nélküli "fajtatiszta" kutyákkal lehoznak néha egy almot, azt mondom ok, de ami Magyarországon megy, az borzalmas :(
A következő kutyám kizárólag tenyésztőtől lesz, vagy örökbe fogadok.
Nem tudom hogy akik avval érvelnek hogy, ugyan nem tk-s a kutyájuk de, apja anyja tk-s stb stb, azoknak mi nem érhető azon hogy csak akkor tekinthető egy kutya fajtatisztának ha ki van állítva a tk-j? Ez fekete és fehér. Igen, vannak "fajtatiszták" amikről a gazda tudja hogy apa, anya tk-s, de akkor is csak fajta jellegű keveréknek minősül. Vagy ha szülők is csak "fajtiszták" és mondjuk jól sikerültek a a kicsik szintén fajtajellegű keverék. Ennyi. Értjük mi hogy úgy néz ki mint egy fajtatiszta csak ezt nem lehet bizonyítani.
Egyébként meg van jó pár felelős kutyás akik inkább VÁRNAK egy kutyára, spórolnak és teszem azt csak évek múlva veszik meg a tényleg fajtatiszta, jó minőségű kölyköt akinek a tenyésztője a fajta jobbá tételén dolgozik, és garanciát vállal a kutyusra.
nálunk két beagle van, az egyiket befogadtuk, de tudom, hogy szaporítótól van (25ért vette az előző gazdája aztán megunta) és a páromé, (ő 1 éves) aki szintén valsz.szaporítótól van, akkor még nem tudtuk, hogy működik ez, nem néztünk kellően utána, de lekopogom szerencsére egyelőre semmi baja nincs, bár valószínű, hogy nem csak beagle vér csordogál benne, de ennek ellenére imádjuk. A nagyot viszont mindenki megcsodálja, szerencsére neki sincs még semmi baja, 2,5 éves, úgyhogy számítunk rá, hogy bármikor előjöhet bármi, de _soha_ többé nem támogatunk ilyen undorító férgeket, mint ezek a szaporítók.
(ő a nagyobbik: [link] és ő a kisebbik: [link]
ennek ellenére soha senkinek nem mondanám, hogy vegyen szaporítótól kutyát, pont azért, mert tudom, hogy nálunk is bármikor beüthet valami és az, hogy most még nincs bajuk, nem jelenti azt, hogy soha nem is lesz, és ha lesz is, csak magunkat hibáztathatjuk érte. De én remélem a legjobbakat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!