Milyen játékok vannak a kutyáknak?
Plüss állattal vigyázz azért, mert ha szétrágja megeheti a tömő anyagot, az enyém is megette azóta nem kap ilyet :D
Vannak kézre húzható játékok is, gumicsirke, meg még rengeteg minden. Nézz szét valami kutyás boltban :)
Nagyon tudom ajánlani azt a játékot, amit a 4. válaszoló írt. Én már 8 hetes kora óta játszom pecázósat a kutyusommal (most 5 hónapos) és nagyon élvezi, ha rajta múlna, órákig húzogathatnám előtte a kedvenc játékait:) Nagyon egyszerű egyébként, csak valami seprűnyélre, vagy akármire szorosan felkötsz egy madzagot, arra pedig egy plüssállatot, vagy a kölyök egy szeretett játékát kötöd fel, és azt húzogatod előtte. Az első pár alkalommal, illetve amíg kicsi a kutya, ne arra menj, hogy minél gyorsabban kelljen mozognia a kutyának, meg minél nagyobbakat kelljen ufrania, stb. hanem inkább visszafogottabban játsz vele, (amikor az én csöppségem 8-16 hetes volt, akkor én is ezt csináltam,nagyon jó volt nézni, ahogy gondolkodik, hogy hogyan kaphatja el a legkönnyebben, hogy nem futkosott eszeveszetten, hanem koncentrált...) és legyen minél többször sikerélménye a kutyusnak!:)
Kötélhúzósat én személy szerint nem szeretek játszani a kutyával, de néha belefér:) És le kell állítani a kutyád, ha túlzásba viszi. De ez a pecázásnál is így van, azt semmiképpen sem szabad hagyni, hogy birkózzón a megfogott játékkal, harapdálja, agresszíven támadja, stb.!
Aztán ugye megdolgoztathatod a kutyus orrát is, dugj el valamit, amin a te szagod van, vagy egy játékát, vagy jutalomfalatokat, stb., és kerestesd meg vele. Ha nehezíteni akarod a dolgát, készíts akadálypályát, de figyelj, hogy ne eshessen baja, ne sérüljön meg.
Nagyobbacska kutyának az itt a piros, hol a pirost is megtaníthatod (szerintem ezt is írták már).
Egyébként meg tanítsd trükkökre (a klikkerezést ajánlom), vidd el kutyaoviba, később kutyasuliba, járjatok el más kutyák, más kölyökkutyák közé.
Én igazándiból még nem sokszor játszottam kötélhúzósat a kutyával (mint mondtam nem szeretem), úgyhogy eddig leállítani se nagyon kellett, de egyszer (ez nem volt olyan régen, kb. két hete), mikor már úgy gondoltam, hogy túlzottan harciasan akarja megszerezni a rongyot, akkor egyszerűen elengedtem, aztán elvettem tőle a rongyot (már megtanulta az "Ereszd!" parancsot:) ).
Az sem rossz, hogy hátat fordítasz, de ha nála hagyod azt a tárgyat, amivel kötélhúzósat játszottatok, akkor szerintem ilyen "legyőztem a gazdit, én vagyok a jobb, én vagyok az erősebb" érzést kelthetsz a kutyában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!