A németjuhászt azért hívják farkaskutyának, mert a farkas és a kutya kereszteződéséből van, vagy azért mert van farka?
:DDDD
Ezt most poénból kérdezted, ugye?:'D
Egyébként csak a csökkent intelligenciahányadossal rendelkező emberek, meg a gyerekek hívják farkaskutyának, gondolom, mert "hasonlít a farkasra"(?), vagy foggalmam sincs...
Van egyébként farkas-kutya hibrid, de az nem a nj:)
Ugye a kérdés második felét te sem gondoltad komolyan ? :D
Azért hívják sokan farkaskutyának, mert szerintük hasonlítanak a farkasra, legalábbis akiktől eddig megkérdeztem hogy miért hívják így azok ezt válaszolták.
Pont ezt akartam írni, hogy a husky és a malamut inkább hasonlít, szóval ezért nem értem...
Onnan jött az ihlet, hogy ma is pl. póráz nélkül vittem a kutyámat sétáltatni és már messziről hallottam, hogy "vigyázz, mert ez egy farkaskutya", egy gyerektől nem zavar, de felnőttektől nem szeretem hallani
nem tudom miért.. én gyerekkoromban sem a nj-t hivtam farkas kutyának hanem a huskyt meg a többi olyan szánhúzót..
lehet azért hivják így mert a csehszlovák farkaskutyát németjhász és farkas kereszteződsévéel hozták létre..
meg jóformán az összes farkas hibridhez ezt a fajt használták
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!