Mit tegyek a kutyám kopott fogával?
Van egy 8 éves skótjuhász szuka kutyám. Imád labdázni és egész életében csak azt csinálná/csinálja. Egy baj van,hogy a fogai már az innyéig koptak majdnem. Ilyenkor mi a teendő? Szerintem még az evés is fáj neki ezért puha ételeket kap és tejben áztatott tápot.
Segítsetek! Sürgős!
Csak az első fogai koptak le. Ma is direkt puhákat kapott,mint például a hurka.
De ha nem labdázik depressziós lesz és túlpörög. Szóval meg kellene oldani a labdázást anélkül,hogy tovább kopnának. Ha plüssel játszok vele az kevésbé koptatja a fogát?
Az első fogaival a kutya csak megragadja a nagyobb dolgokat, ételben is. Evéskor a hátsókat használja. Ne pépesítsed neki a kaját, felesleges, Ha nem senior tápot adsz neki, akkor egy kicsit áztasd meg a tápot .
Ha fáj a foga evéskor, az inkább a fogkő okozta gyulladástól lehet.
Értem.
És a labdázás? Labdázhat még? Természetesen kisebb tenisz labdára vagy plüssre gondolok.
Nézesd meg egy dokival,mert lehet hogy fogköves,ami akár tályogot is okozhat,és rettenetesen fáj.Ultrahangos fogkő eltávolítást fog csinálni.Nálunk ez 4500 ft + altatás.Drágább helyeken max 6-8ezer ft + altatás.
Senior táppal etesd,ez direkt idősebb kutyáknak van kitalálva és ne tejbe áztasd,mert a tej nem jó a kutyának.Sima vízbe.Esetleg én szoktam neki csontot/farhátat kifőzni,annak a levébe is szoktam áztatni a tápot.
A labda szerintem nem befolyásol érdemileg semmit.Nyugodtan labdázzatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!