Van egy yorki kutyusom. Nem bolhás és mégis vakarózzik. Mit tegyek? Miért van ez?
Nálunk is mindegyik vakarózik.
Vedlenek és gondolom ez viszkedhet nekik. De az is lehet, hogy fürdetéskor nagyon kiszáradt a bőre, vagy allergiás valamire.
A yorki vedlik?:D
Nem is vettem észre..két 3éves yorki gazdija vagyok...nem nagyon találtam szőrt a lakásban:)
Na szerintem allergiás..vegyél más kaját stbstbstb.
de mindezek előtt vidd dokihoz,aki megmondja mi a baja:)
Nekem is ez volt,kiderült,h csak bárányhúsos kaját ehet..a többire allergiás..jaés ha fülét vakarja akkor nézd meg,h nem nőtt e sok szőr a fülében...én havonta egyszer kihúzgálom az összes szőrt!
Ne vágd hanem húzd tövestől.kicsit fáj neki,de legalább nem őrül meg a viszketéstől!!
A fülvakarás mellé nem rázza gyakran a fülét? Mert a fülrázogatás a fülgyulladás jele.
Ha meleg, vérbő, esetleg "zsíros", ne adj isten váladékos a füle, akkor doki.
Ha csak simán vakarja, akkor lehet "viszketős" kutya :), lehet a nyakörv is.
Sőt, még az is eszembe jutott, idegességet, feszültséget jelez a túlzott vakarózással.
Meg lehet próbálni tápot is váltani. A csirke allergia nagyon gyakori, pláne yorkie-nál.
Vagy esetleg a bolha/kullancs nyakörvére, spot-onjára allergiás.
Próbáld ki mindkettőt, de egyszerre csak 1 dolgon változtass.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!