Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy yorki kutyusom. Nem...

Van egy yorki kutyusom. Nem bolhás és mégis vakarózzik. Mit tegyek? Miért van ez?

Figyelt kérdés
2009. szept. 20. 09:59
 1/10 anonim ***** válasza:

Nálunk is mindegyik vakarózik.

Vedlenek és gondolom ez viszkedhet nekik. De az is lehet, hogy fürdetéskor nagyon kiszáradt a bőre, vagy allergiás valamire.

2009. szept. 20. 10:09
 2/10 anonim ***** válasza:
Az enyémnek gombás lett a bőre,azaz korpás és arra kapott sampont a dokitól.Szerintem nézesd meg.
2009. szept. 20. 10:36
 3/10 anonim ***** válasza:
Vidd el állatorvoshoz, mert lehet allergia is.
2009. szept. 20. 10:53
 4/10 anonim válasza:
Ha nem bolhás akkor figyeld meg hogy nem e kopik e szőre mert lehet rühes vagy ha sűrűn fürdeted a sampontól vagy csak a portól!
2009. szept. 20. 12:47
 5/10 anonim ***** válasza:
Bármilyen bőrproblémája lehet, akár bakteriális, vírusos, fungicid, akár allergia, ekcéma. Lehet a gyakori fürdetéstől is. Vidd el állatorvoshoz, a legbiztosabb, ha egyből bőrkaparékot is csináltatsz, az biztos diagnózist ad!
2009. szept. 20. 15:40
 6/10 anonim ***** válasza:

A yorki vedlik?:D

Nem is vettem észre..két 3éves yorki gazdija vagyok...nem nagyon találtam szőrt a lakásban:)

Na szerintem allergiás..vegyél más kaját stbstbstb.

de mindezek előtt vidd dokihoz,aki megmondja mi a baja:)

2009. szept. 21. 01:48
 7/10 A kérdező kommentje:
na az elöbb megvizygáltm és a fülét vakargatta. Ha hozzá értem. a bőre gyönyörű meg minden. Nem értem.
2009. szept. 21. 18:23
 8/10 anonim ***** válasza:

Nekem is ez volt,kiderült,h csak bárányhúsos kaját ehet..a többire allergiás..jaés ha fülét vakarja akkor nézd meg,h nem nőtt e sok szőr a fülében...én havonta egyszer kihúzgálom az összes szőrt!

Ne vágd hanem húzd tövestől.kicsit fáj neki,de legalább nem őrül meg a viszketéstől!!

2009. szept. 21. 21:57
 9/10 anonim ***** válasza:

A fülvakarás mellé nem rázza gyakran a fülét? Mert a fülrázogatás a fülgyulladás jele.

Ha meleg, vérbő, esetleg "zsíros", ne adj isten váladékos a füle, akkor doki.

Ha csak simán vakarja, akkor lehet "viszketős" kutya :), lehet a nyakörv is.

Sőt, még az is eszembe jutott, idegességet, feszültséget jelez a túlzott vakarózással.

Meg lehet próbálni tápot is váltani. A csirke allergia nagyon gyakori, pláne yorkie-nál.

Vagy esetleg a bolha/kullancs nyakörvére, spot-onjára allergiás.

Próbáld ki mindkettőt, de egyszerre csak 1 dolgon változtass.

2009. szept. 22. 07:23
 10/10 A kérdező kommentje:
otthon a hazba nem teszek neki nyakovet mert teleg nem szereti. Csak ha setalni vagy barhova mashova megyek vele:)..koszonom a valaszokat
2009. szept. 22. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!