A palotapincsi kutyám furcsán "köhög", ez vajon mitől lehet?
nekünk nyáron volt ilyen,a kutyám füvet evett és utána csinálta ezt..felhívtam a dokit és azt mondta valószínű a fű vhová feltapadt vagy ilyesmi és ha 2 napon múlva sem múlna el akkor vigyem be...
szerencsére másnapra elmúlt..azóta se volt ilyen...
Minden bizonnyal légcsőszűkület. Az én kutyámnak is van, kistestűeknél gyakran előfordul. Egy "normál" légcső minden kilélegzésnél visszatágul, de egy keskeny légcső, ha a kutya valami miatt elkezd szaporábban lélegezni (pl. nyáron a nagy melegben, vagy futkározik és kifullad) akkor nem tud rendesen visszatágulni, és hirtelen annyira beszűkül, hogy a kutya elkezd fulladni. Olyankor el kell terelni a figyelmét 1-2 másodpercre, szólj hozzá, vond magadra a figyelmét. Ha erről van szó, és 2-3 havonta fordul csak elő, az semmiség. Láttam már olyan légcsőszűkületes kutyák, aki napi 5-10 alkalommal csinálta :(
A másik, amivel már szintén találkoztunk, hogy a kutya teste megfeszül, és elkezdi az orrán keresztül beszívni a levegőt. Először nagyokat szippant, de aztán lassan rendeződik a légzése. Ez sem komoly, pláne ha ritkán csinálja. Az is valami légzőszervi elváltozás miatt lehet, egyszer mondta is a doki a nevét, de elfelejtettem. Bár az én kutyám akkor szokta csinálni, ha iszik, és félrenyel, vagy az orrába megy (szerintem)
Ilyenkor azt csinálom, hogy kicsit megemelem a fejét, a mellkasát meglapogatom (a mellső lábai között, a marjánál) és pár másodpercig tartom, hogy teljesen rendeződjön a légzése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!