Szabad-e a kutyának csokit adni?
Figyelt kérdés
Egy filmben láttam, hogy a kutyának árt ha csokit eszik..de eközben már azt is hallottam, hogy lehet neki csokit adni. Most akkor melyik?? Segítsetek!!2013. márc. 31. 22:17
1/7 anonim válasza:
Nem lehet,mérgező.Minél sötétebb,annál inkább.
2/7 anonim válasza:
A teobromin (ami a kakaóban, ergo a csokiban is van) kis mennyiségben rosszullétet, nagyobban pedig akár halált is okozhat a kutyának. A szervezete ezt nem tudja feldolgozni, hasfájást, hányást eredményez. Minél több kakaó van a csokiban (tehát minél "étebb", feketébb), annál mérgezőbb a kutya számára. Nem mellesleg pedig nagyon csúnyán tönkremehetnek a fogai, és el is hízhat tőle.
17/L
3/7 anonim válasza:
nemlehet a kutyáknak semmijen édeset vagy más csokiféleséget mert depresszios is lehettőle vagy hallás károsult bár ha nagykutyáról van szó akkor nembiztos
4/7 anonim válasza:
Ahogy előttem is írták, nem szabad. Legalábbis embereknek de olyan kutyával még nem nagyon találkoztam, aki azt igazán szereti is.
5/7 anonim válasza:
Bocsi, miközben írtam véletlen kitöröltem egy részét. Ezt akartam írni:
Ahogy előttem is írták, nem szabad, legalábbis embereknek való csokoládét nem. Létezik "kutyacsoki", de olyan kutyával még nem nagyon találkoztam, aki azt igazán szereti is.
6/7 anonim válasza:
Nem lehet! Komoly szív és érrendszeri baja lehet tőle.
7/7 anonim válasza:
Ha sokat eszik egyszerre (testmérettől függ mi a sok), olyan gyorsan elpusztulhat ha nem tudsz róla, hogy megette, hogy észre sem veszed, csak mikor már késő. Főleg az étcsoki veszélyes, nem játék. Hagymát sem kaphat (bár az enyém azt pl. meg sem enné).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!