A kutyaoltás kötelező? Ha igen hol található az erre vonatkozó jogszabály?
"A kutyánk soha nem jár ki, csak az udvarban van, "
Na bravó, gratulálok!!! Szerencsétlen kutya...... Remélem jól megbüntetnek több tízezere....
Az értelmes hozzászólásokat és a jogszabályt köszönöm!!!
A helyzet a köv.amiért feltettem a kérdést:
szóval közel 10éves már a kutyám, eddig minden évben elvittem az oltásra /kis vidéki település vagyunk,általában tavasszal van egy-két nap szervezett kutyaoltás/ azonban évről-évre egyre jobban kiborul nálam a bili, merthogy akinek tudván tudom, hogy van egy rakás kutyája jó ha egyet elvisz beoltatni -úgymond mutatóba. A romákról meg ne is beszéljünk, merthogy ők aztán még egy árva jószágot sem képestek elvinni. Szóval évről-évre a képembe röhögnek, hogy jó hülye vagyok,hogy elviszem a kutyát, meg nem tudom máshova tenni a pénzemet megjegyzések közepette felmegy az agyvizem...
Ja és még senkitől sem hallottam, hogy megbüntették volna-merthogy ez esetben híre menne a dolognak.
Az egésznek a hab a tetején, hogy van egy balfék állatorvosunk, akiről jobb nem is beszélni...kutyaoltás is úgy néz ki, hogy az á.orvos csak pecsétel a könyvbe, az oltást meg egy csicskája csinálja.
Az udvaros témáról meg annyit, hogy nem egy "kétméterszer kétméteres" udvarunk van, mint említettem vidéken élünk bazi nagy körbekerített kerttel.
Na ezért kérdeztem ezt a kötelező kutyaoltásos dolgot, mert ugye aki nem viszi el, az állítja, hogy nem is kötelező csak pénzlehúzás. Ezért kérdeztem a jogszabályt is, mégegyszer köszönöm, annak aki elküldte!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!