Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan csillapíthatom kutyám...

Hogyan csillapíthatom kutyám lázát?

Figyelt kérdés

Leginkább házi praktikákra lennék kiváncsi,mert a környékünkön nincs most állatpatika nyitva.:(Adhatok-e neki mondjuk ember gyógyszert?Pl:Kalmopyrint?Vagy bármi ötletet szívesen fogadok.Az előbb mikor mértem neki 39,7-volt:(

Reggel óta levert nagyon aggódom érte.

2009. szept. 19. 16:40
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudom az kutyáknál enyhe láz még csak. Amúgy Algopirint szadab csak neki adni ami embernek is jó. Nekem a bolognesem ha kell kapjon, negyedet kap. Mekkora a kutyus? Egyébként érdemes lenne akár ügyeletre is elvinni.
2009. szept. 19. 16:46
 2/10 anonim válasza:
100%
Algopyrint lehet,csak testsúlytól függ mekkora kell!
2009. szept. 19. 17:02
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
én panadolt daraboltam neki szoóinte porrá egy kis tejbe
2009. szept. 19. 17:20
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha rendelő állatorvos van, akkor oda vidd el, mert az azért nem mindegy, miért lázas. Lehet például babézia is mögötte, akkor meg a lázcsillapító abszolút hatástalan, viszont a próbálkozásoddal (amíg az időt húzod) kinyírhatod a kutyát.
2009. szept. 19. 20:55
 5/10 anonim ***** válasza:

Ha nagyon levert és lázas akkor simán lehet babézia, aminél percek is számítanak, és a lázcsillapító semmit nem ér! Nem sárgul (szemfehérje vajszínű lesz)? Van vér az ínyében (rózsaszín vagy halvány) ? Eszik, iszik?

Ha reggel óta idáig rosszabbodott az állapota, mihamarabb menjetek állatorvoshoz!

Humán gyógyszerből lehet adni Algopyrint, de úgy, hogy a nyálkahártyáját ne érintse a gyógyszer, mert felhabzik tőle a szája (ledugod a torkán, összeszorítod egy pár másodpercre a száját, vagy májkrémbe/párizsiba rakod, amit egyben lenyel).

2009. szept. 19. 22:51
 6/10 A kérdező kommentje:
Adtam neki algopyrint a láza lement.Az ínyét megnéztem rózsaszín teljesen normálisnak tűnik.Ma megyünk az orvoshoz,láza már nincs de továbbra is levert üveges a szeme és alszik egész nap.:(
2009. szept. 20. 14:53
 7/10 anonim ***** válasza:
Jujj, drukk a kutyusnak, ha gondolod, írd majd meg, mi a diagnózis!
2009. szept. 20. 15:09
 8/10 A kérdező kommentje:

Voltunk a dokinál,nagyon rendes volt.Valami vírusos bélfertőzést kapott,valószínű belenyalt valamibe:(

Kapott lázcsillapító szurit,mert a rendelőben 40 fok fölött volt már a láza,meg antibiotikumot.Ezenkívül hoztunk haza tablettát amit adnom kell neki és egy pasztát amit nem tudom még hogyan kell használnunk de elolvasom majd:)

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát.Természetesen mindet hasznosnak találtam:)

2009. szept. 20. 18:09
 9/10 anonim ***** válasza:
Én 1/4 algoflexet adtam a 8 hetes pulinak,reggelre teljesen jobban lett,na de azt még hozzá tudom tenni neki hogy 3 óránként adtam neki fecskendőbe vizet,mert nem volt hajlandó inni. A folyadék nagyon fontos!
2009. szept. 21. 11:25
 10/10 anonim válasza:
Amugy az elég magas láz,mert nekünk a doki a 39.4-re ma azt mondta hogy jó magas láza van a kutyunak
2009. dec. 1. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!