Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti. Befogadnátok egy 9 < éves...

Ti. Befogadnátok egy 9 < éves kutyát?

Figyelt kérdés

Ti befogadnátok egy 9 évesnél idősebb kutyát?

Hogy szokja meg az új környezetet ?stb...

te mit tennél?

2009. szept. 19. 16:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
84%

Ha lenne lehetőségem több kutyát tartani természetesen.

Engem nem a kora, a pénz amit rá kell költeni, a neveletlenség, meg hasonlók rémítenek meg egy öreg kutyánál. Hanem, hogy relatíve nem sok ideig lesz velem. Sokkal könnyebben el tudnám fogadni a halálát, ami persze természetes, ha ott van egy másik kutyám.

Mire tudatos értelemmel bírtam, tehát olyan 9 éves voltam, a kutyánk akkor volt 10 éves. Ekkortól alakult ki köztünk, egy nagyon szoros kapcsolat, 15 éves voltam, amikor egyik reggel nem kelt föl, és tudom, hogy szép kort ért meg, de nagyon sokáig szenvedtem miatta, akkor különösen nehéz volt minden, úgyhogy én nagyon félek ettől a dologtól.

Most 21 éves fejjel vettem magamhoz egy 1,5 éves kutyust, egy menhelyről. Még így is, hogy fiatal gyakran álmodom vele, hogy már ősz és meghal. Egy öregapónál, vagy anyónál másra sem tudnék gondolni, minthogy nemsokára elvesztem.

Lényeg, ha több kutyám lehetne egyszerre, könnyebben el tudnám fogadni egy öreg kutya halálát, hiszen tudom ez természetes... De én ilyen túl érzékeny vagyok.

2009. szept. 19. 17:28
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
igen! Mi 2 éve hoztunk el egy akkor 8 évre becsült korú kutyit a menhelyről, azonnal elfogadott minden szabályt, a többi álatkánkat (1 cica és 1 nyuszi), lesi, hogy hol, mikor tehetne kedvünkre. Igaz,hogy nem őrzi a házat, mert mindentől fél szegény (csoda, ilyen előélettel?), de a család kedvence és ennyi nekünk pont elég. Fogadd be azt a kutyit, ha teheted!
2009. szept. 19. 17:29
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben befogadnám.

A kutyusnak még lenne néhány szép éve, szeretetben, melyet viszonozna is.

Ők a leghűségesebb társaink, megérdemlik, hogy gondoskodjunk róluk, ahogy erőnkből telik.

Attól pedig szerintem ne félj, hogy esetleg nehezen szokná meg az új környezetet. A kutya nem is annyira a környezethez, inkább az emberhez ragaszkodik.

És ha érezni fogja a szereteted, akkor hű társad lesz. :-)

2009. szept. 19. 17:33
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Én befogadnám, ha lenne kertes házam. Sajnálom a kóborkutyákat, ha sok pénzem lenne befogadnék többet is.
2009. szept. 20. 00:59
 15/15 anonim ***** válasza:
3 éve menhelyről hoztam el az akkor 12 éves keverék kutyámat. Az új környezetet nagyon gyorsan megszokta, viszont időbe telt mire mi összeszoktunk. A kutya egy megtört, rettegő kisöreg volt, nem sok bizalma volt (van) az emberek felé. Jó fél évembe telt mire tényleg "megszerettük" egymást, mostanra viszont elválaszthatatlanok vagyunk. Nagyon egy gazdás kutya a családban sem fogad el mást, idegenekkel továbbra is bizalmatlan. A másik kutyám szintén 12 éves volt mikor hozzám került, ő is menhelyről van. Ő első pillanattól jól érezte magát, mindenkit szeret, mindenkivel kedves. Mikor befogadtam őket tisztában voltam vele, hogy lehet 2 hetünk lesz együtt, de lehet, hogy évek. Bárhogy is alakul akkor is kapnak egy esélyt. Soha egy percig sem bátam, hogy ilyen idős kutyákat vettem magamhoz, ők is ugyan olyan kedvesek, játékosak, rengeteg dolgot megtanultak stb. Biztos, hogy ha ők nem leszenk akkor is öreg esélytelen kutyát fogadok be.
2009. szept. 21. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!