Egy kutyának miért lehet daganata? Nagyon gyakori náluk?
Figyelt kérdés
11 éves kutyusom már pár napja nem evett,édesanyám ma tudta őt elvinni a kórházba,ahol ultrahang és áttapogatás után azt mondták,a hasürege nagyon tele van,valószínűleg daganat :( Vért is vettek tőle,most arra várunk,két óra múlva lesz eredmény.Nagyon bánt az is,hogy nem tudok ott lenni vele,3000km-re vagyok most az otthonomtól és csak holnap utazok haza...Nem értem,miért lehet rákos?Igaz,10 évesen fogadtuk örökbe,addig csak Darling-on és társain élt,amiben köztudottan van méreganyag,ami nem szívódik fel,de akkor is...Embereknél általában a rengeteg stressz,illetve a hajlam játszik még közre,kutyáknál hogy van ez?S szerintetek,mekkora esély van a gyógyulására?Volt már valaki hasonló helyzetben?A rendes válaszokat szívesen várom :(2013. márc. 29. 17:05
1/10 anonim válasza:
Sajnos számít a kutya előélete, a táplálkozás, amit mondtál, hogy nem a legfényesebb. Náluk is megvan a hajlam, és ha esetleg beltenyésztett, vagy szaporított kutyusról beszélünk akkor elég nagy az esélye a ráknak. Továbbá az ivartalanítás hiánya okozhat emlő daganatot, és különböző ivarszervi, kanok esetében hererákot. Nagyon sajnálom a kutyust, és remélem a legjobbakat, az esélye attól is függ, hogy mennyire lett időben elkapva a betegség, és képződtek-e áttétek.
Jobbulást a kutyusnak, nektek pedig kitartást!
2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat!Igen,sajnos valószínűleg szaporítótól való kutyus,mert törzskönyv nélküli skót juhászkutya a kis hercegnőm :( Az előző gazdája,aki el akarta altattatni,mert már nem tudta etetni,nem ivartalaníttatta,én pedig már tíz évesen nem mertem ennek kitenni,így bármilyen,ebből fakadó betegség vagy daganat is szóba jöhet. :( Vigyáztunk rá,hozzá nem jöttek be kanok,az én-szintén kan-kutyáim pedig mindketten ivartalanítottak,így nem volt baj tavaly sem...Nálunk már rendes kaját kapott,mi főzünk nekik húst,zöldséget,hozzá rizst,tésztát,vitamint is adtam nekik pluszban,öreg kutyáknak valót.Nagyon félek,mi lesz és az is idegesít,milyen rossz lehet neki,nem tudja,hol a gazdi,nem én vagyok ott vele...:( Bár anyukám is nagyon szereti és mamámmal együtt már mindenhogy próbálták etetni,fecskendővel is,külön húslevest főztek neki,sajttal kínálták,semmit nem sikerült belekönyörögni...Olyan kis aktív(volt)még,imád labdázni,sétálni,neki még élnie kellene pár évet!! :(
2013. márc. 29. 17:37
3/10 anonim válasza:
A kezelési lehetőség attól függ, hogy milyen szerveket érint a folyamat, van-e áttét, rosszindulatú-e a daganat. Emberekben sem tudják mi okozza a daganatképződést, hajlamosító tényezők ismertek csak. Ha nem nagyon kiterjedt a folyamat, akkor valószínűleg operálni fogják.
4/10 A kérdező kommentje:
Értem,köszönöm...És ezt mind vérből megállapítják?
2013. márc. 29. 17:45
5/10 anonim válasza:
Rékot vérből nem igazán állapítanak meg, szövetmintát szoktak venni ha kétség van.
7/10 A kérdező kommentje:
Anyukám most hívott...Cukorbeteg és kezdődő vesebetegsége van.Ma estére hazavitték,holnap reggel viszik vissza újra a kórházba,beállítják a vércukorszintjét és további vizsgálatok,valóban daganata is van-e...:'(( Holnap este érek haza,megyek egyből hozzá.
2013. márc. 29. 19:21
8/10 anonim válasza:
Sajnos a kutyáknál is ugyan olyan gyakori, mint az embereknél.Az én drága öreg barátomat is nem sokára a májrák miatt fogom elveszíteni, pedig ő kölyökkora óta velem van a legjobb tartási körülmények között.
9/10 A kérdező kommentje:
Már nem várta meg,hogy két hónapos utam után hazaérjek...:'((Egy nap híján,nem tudott megvárni...Elaludt a kis Hercegnőm,itthon,csendben,anyáék ölében.Köszönöm a bátorítást,hogy így ismeretlenül is,gondoltatok Rá.Kedves utolsó,kitartást kívánok neked,nektek és még jónéhány szép hónapot a kutyusodnak.
2013. márc. 31. 17:09
10/10 anonim válasza:
Nagyon nagyon sajnálom és együtt érzek veled. Én drágám úgy néz ki a műtétből talán felépül ma már kunyerált a paprikás csirkét nokival, természetesen kapott is. Nem a legideálisabb kutyakaja, de örülök, ha eszik bármit is. Most vetera vizet fogok venni neki, hátha lelasítja a daganat növekedését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!