Mennyire baj ha a 2 kutyám neve majdnem egyforma? A kutyák megtudják különböztetni mint mi?
Kan: Brendon
Szuka: Brenda
az a baj ,hogy már rossz lenne neki nevet váltani , A Szukát mi adtuk , a Kan pedig örökbe fogadott, és ez volt a neve, 2 németjuhászról van szó . A kutyákkal sétán és játékon kívül külön foglalkozok, szal nem egyszerre tanítom őket, de pl ha hívom az egyiket jön a másik is, és félek ,hogy mindkettő egy névre reagál csak
Teljesen mindegy a név, a hangsúlyra figyel a kutya.
Lehet ugyanaz a két kutya neve,én is csak tiszteletből mondom mind a kettő nevét ha hívom őket.De ha tudom is én
azt mondom :fapapucs gyere akkor is jön mind a kettő.
nekem az a tapasztalatom, hogy meg tudják különböztetni. két kutyámnak van nagyon hasonló neve, de nálunk az első betű ami különbözik, tehát például: Ropi és Topi (csak igazából a két kezdőbetű D és P), viszont soha nem keverték össze egymást. (és nem is szoktak egyszerre odajönni, ha hívom őket, közös behíváshoz a "gyere ide" parancs van érvényben, amúgy pedig teljesen önállóan jönnek a saját nevükre.)
nálatok azért bajosabb, mert a szó végét általában az ember nem hangsúlyozza annyira - illetve a kutya is inkább az első szótagokra figyel - így a helyedben kitalálnék valami becézést, vagy átkeresztelném a második kutyát.
Mi tesómmal rendszeresen együtt szoktunk sétáltatni. Neki két kutyája van, nekem egy. Direkt adtunk nekik egy "gyűjtőnevet", amire mind hárman hallgatnak, így nem kell sorba kiabálni a kutyák nevét.
Amúgy a kérdésre válaszolva. Én a helyedben átnevezném az új kutyát. Az enyém is át lett nevezve amikor hozzám került, két napa alatt megszokta. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!