Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » SOS! A kutyám hátán furcsa...

SOS! A kutyám hátán furcsa hólyagszerű kitülemkedés jelent meg! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A napokban vettem észre, h a kutyám hátán egy kisebb dudor található. Megnéztem nem kullancs! Seb van rajta, alatta pedig nem gennyes, hanem vér van!Azóta mitnha növekedne! A kutyámon szerencsére nem látható hogy rosszul lenne, nem fáradkény, nem bágyadt, ugyanúgy viselkedik és játékos. Sajnos ebben a hónapban még nem tudom elvinni állatorvoshoz, mert anyagilag nem engedhetem meg. Legkésőbb április elején tudom elvinni: Mit kéne tegyek? találkoztatok már ilyennel, és ha igen akkor mi is ez valójában és mivel kezeltétek? Ideiglenes megoldás lenne, amíg nem tudom elvinni állatorvoshoz! Értelmes válaszokat kérek! köszönöm

2013. márc. 25. 18:59
 1/5 anonim ***** válasza:
20%
Akár elvihetnéd állatorvoshoz is, biztosan nem fog ártani neki.
2013. márc. 25. 19:24
 2/5 anonim ***** válasza:
63%

Az én kutyámnak tavaly volt hasonló, (a leírtak alapján) de neki a lábán volt. Akkora lehetett mint a köröm a hüvelyk újon amikor észre vettem. Mivel nyalogatta kicsit nagyobb lett. A doki betadine kenőcsöt ajánlott, hogy azzal kenjem. Sajnos nem múlt el, de egy kicsit vissza húzódott. Meg kellett műteni. A doki nem mondta, hogy mi lehetett az, de elképzelhető a daganat is. Azóta nyomtalanul eltűnt.

Próbáld Te is a betadine kenőcsöt, de ha nem változik vidd el. A hátán viszonylag jó helyen van, nem tudja nyalogatni.

2013. márc. 25. 19:27
 3/5 anonim ***** válasza:
79%
Recept nélkül adják.
2013. márc. 25. 19:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Betadine.

Nekem a kutyám nyakán támadt egy mogyorónyi daganat egy éve. Elvittem dokihoz, azt mondta, valszeg zsírdaganat, ha nő, le kell operálni. Hónapokig nem változott, aztán egyszer csak kifakadt és gennyes, faggyús trutyi folyt ki belőle. Kiderült, hogy benőtt egy szőrszál, tehát lényegében pattanás... Kinyomkodtuk, lekentük Betadine-nal (nekem a folyékony Betadine jobban bevált, mint a kenőcs).

Próbáld megnézni, nincs-e a sebben tüske, szálka vagy ilyesmi, de ne nyomkodd. Napi 2x kend be fertőtlenítővel, és valószínűleg jobban lesz. Ha nem, akkor irány az állatorvos.

2013. márc. 26. 09:00
 5/5 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm szépen a válaszokat! :)
2013. márc. 27. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!