SOS! A kutyám hátán furcsa hólyagszerű kitülemkedés jelent meg! Mit tegyek?
Az én kutyámnak tavaly volt hasonló, (a leírtak alapján) de neki a lábán volt. Akkora lehetett mint a köröm a hüvelyk újon amikor észre vettem. Mivel nyalogatta kicsit nagyobb lett. A doki betadine kenőcsöt ajánlott, hogy azzal kenjem. Sajnos nem múlt el, de egy kicsit vissza húzódott. Meg kellett műteni. A doki nem mondta, hogy mi lehetett az, de elképzelhető a daganat is. Azóta nyomtalanul eltűnt.
Próbáld Te is a betadine kenőcsöt, de ha nem változik vidd el. A hátán viszonylag jó helyen van, nem tudja nyalogatni.
Betadine.
Nekem a kutyám nyakán támadt egy mogyorónyi daganat egy éve. Elvittem dokihoz, azt mondta, valszeg zsírdaganat, ha nő, le kell operálni. Hónapokig nem változott, aztán egyszer csak kifakadt és gennyes, faggyús trutyi folyt ki belőle. Kiderült, hogy benőtt egy szőrszál, tehát lényegében pattanás... Kinyomkodtuk, lekentük Betadine-nal (nekem a folyékony Betadine jobban bevált, mint a kenőcs).
Próbáld megnézni, nincs-e a sebben tüske, szálka vagy ilyesmi, de ne nyomkodd. Napi 2x kend be fertőtlenítővel, és valószínűleg jobban lesz. Ha nem, akkor irány az állatorvos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!