Lehet baja a kutyának ha bele szakadt a kullancsfeje a mert a kutya lekaparta?
önmagában a fej nem gond, kilökődik majd ...gond abból lehet ha a kullancs fertőzött volt.
szerintem mindenképpen beszéld meg az orvossal a továbbiakat, talán egy megelőző imizol injekció sem ártana neki, vagy egy lyme elleni oltás vagy akár mindkettő.
Én sajna saját tapasztalatból tudom, hogy a kullancs nem játék. Nálunk sajna mindennapos, hatalmas erdő van a kert végében, a kutyám szabadon rohangál, időnként saját magamon is találok úgy hogy csak az udvar végében sétáltam. Folyamatosan kapja a frontline cseppeket még is volt egy olyan időszaka, amikor hetente egyet kettőt összeszedett. Nem is volt semmi baj, aztán egyszercsak borzalmasan rosszul lett, nem evett, csillogtak a szemei, szomorú volt, és csak feküdt, arrébb lökni sem lehetett. Elvittük az állatorvoshoz, aki hamar megállapította hogy kullancs miatt, és hatalmas szurit nyomott bele, amitől még rosszabbul lett. Hányt, ment a hasa, gondolom méregtelenített. Folyamatosan kapta a gyógyszereket, és 3-4 nap is eltelt mire újra "rendes kutya" lett belőle.
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem feltétlenül baj, de nagyon nagyon figyelj oda rá, és ha valami nem normálisat észlelsz azonnal vidd állatorvoshoz, hisz egy fertőzésbe bele is halhat akár. Ha megszeretnéd nyugtatni magad, akkor rendelési időben telefonálj oda az állatorvosnak, hogy van e okod aggodalomra, vidd e el ezért vagy felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!