Most akkor lehet még kapni fülvágott dobermannt vagy sem?
Tenyésztőtől, fajtatiszta kutyát nem kapsz vágott füllel Magyarországon, csak szaporítótól. Az összes hirdetés, amit láttál, szaporítós hirdetések. És ha valóban igaz, amit írsz, hogy szereted a fajtát, nem fogsz támogatni olyan embereket, akik azon dolgoznak, hogy minél inkább tönkre tegyék, minél több beteges, idegileg instabil, ösztön gyenge kutya legyen az állományban.
Több külföldi országban még nem tiltották be a kupírozást, ha mindenképp ilyen kutyát szeretnél, a szomszédos országok kenneljeiben keresgélj.
sajnálattal hallom..
utolsó: mennyibe kerül kb ha külföldről szerzek kiskutyát? nézegettem oldalakat,de sokra nem jutottam..
amugy ez egy teljesen csak feltevés szintjén álló kérdés:
ha találok olyan állatorvost aki ezt elvégzi, őt büntetheti a törvény ha kiderül? mármint ha külföldön lehet iylen beavatkozást végezni,simán mondhatom ,hogy kinnt végezték el az operációt,nem?
Két opció lehet.1 megveszed a kölyköt elviszed fülvágásra ha találsz orvost.Ha az orvosi rendelőben nem érnek tetten senki nem tudja bebizonyítani ,hogy hol mikor és ki vágta le a fülét.Egyszerűen azt mondod így vetted és kész.
2.vágott füllel veszed,vélhetőleg az életkora indokolta a fülvágást ilyen esetben is azt mondod így vetted a piacon vagy tudom is én hol.Ezzel a kérdéssel csak a kiállításon
foglalkoznak,a mindennapi életben a kutya nem foglalkozik ilyenekkel.Egyszerű példa : a chip ellenörzése a helyi önkormányzat dolga,a minap voltam polghiv.-ba kíváncsiságból rákérdeztem a chip ellenőrzésére.Azt a választ kaptam még azt sem tudják hogy néz ki egy leolvasó.Most képzeld el mennyire izgat akárkit egy kupírozott fül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!